ACCES GRATUIT
ANPC reglementeaza gramajul painii: o franzela trebuie sa aiba minim 200g
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor(ANPC a elaborat un proiect de ordin prin care stabileste nivelul minim al gramajului pe care il poate avea o paine, in vederea protejarii consumatorilor de fraudele comerciantilor.
Articolul continuă mai jos
Potrivit actului normativ elaborat de ANPC, o paine va avea o cantitate neta de minim 200 de grame, cresterea acesteia fiind permisa numai din 100 in 100 de grame. Face exceptie painea produsa in cantitate mai mare de 1000 de grame care se cantareste la locul de vanzare si se poate vinde portonata.
Totodata, pentru painea neambalata sunt acceptate scaderi ale cantitatii nete datorate pierderii de umiditate in timpul comercializarii.
„Consideram ca, prin stabilirea exacta a parametrilor de cantitate a painii, se vor elimina nereguli le din industria de panificatie, avand in vedere raportul intre cantitate si volum, iar astfel se va asigura cresterea calitatii produselor, o mai buna informare a consumatorilor si imbunatatirea procesului de control efectuat de comisarii ANPC”, se arata in expunerea de motive a proiectului.
Potrivit ANPC, multi producatori de paine variaza gramajul pe bucata, micsorand periodic cantitatea cu 5-20 de grame/bucata, cu scopul de a-si majora profiturile si inducand astfel in eroare consumatorii, acestia neavand cum sa sesizeze aceste variatii de gramaj.
Citește mai mult despre
anpc
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)