INM a publicat marti mai multe informatii privind desfasurarea primei probe a examenului de admitere la INM, inclusiv repartizarea la centrele de examen. Cei peste 3.400 de candidati vor sustine proba scrisa, in functie de cum au fost repartizati, la Universitatea "Nicolae Titulescu", Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" si Universitatea "Titu Maiorescu".
Accesul candidatilor in salile de concurs va fi permis doar intre orele 8.30 si 9.30, urmand ca examenul sa inceapa de la orele 10.00.
INM precizeaza ca este interzis candidatilor sa detina asupra lor, pe timpul desfasurarii probei, orice sursa de informare. De asemenea, pentru elaborarea lucrarilor se va utiliza numai cerneala sau pix de culoare neagra.
Conform Regulamentului de admitere, examinarea candidatilor se va face in doua etape.
Astfel, in prima etapa, cei peste 3400 de candidati vor sustine, in data de 25 august 2011, proba scrisa eliminatorie. Testul, de tip grila, va cuprinde 100 de intrebari de verificare a cunostintelor juridice la urmatoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Lucrarile se noteaza cu “admis” sau “respins”, in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila, fiecare raspuns valoreaza un punct si sunt declarati admisi candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte.
Ulterior, in cadrul celei de a doua etape, candidatii declarati admisi dupa prima proba vor sustine, in data de 8 septembrie, un test de verificare a rationamentului logic, iar, intre 9 si 19 septembrie, vor sustine un interviu.
Testul de verificare a rationamentului logic cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs.
Intervievarea candidatilor are ca obiectiv identificarea aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
In data de 26 septemebrie se vor afisa rezultatele finale.
Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculate in raport cu urmatoarea pondere:
• 75% proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice;
• 15% proba de verificare a rationamentului logic;
• 10% interviul.
Pentru admiterea la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7 (sapte).
Concursul se organizeaza pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justitie, precum si a 4 locuri vacante de consilier juridic personal de specialitate juridica asmilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si a 2 posturi de expert personal de specialitate juridical asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM. Din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru functia de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror.
Mai multe informatii aici.
AvocaNet.ro te invita sa dezbati acest subiect pe FORUM!
Comentarii articol (0)