Cei care aleg sa treaca pragul muzeului vor putea vedea circa 2000 de exponate, dintre care unele cu adevarat spectaculoase. Astfel, ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinand unui exemplar de 75 de ani intra in cea din urma categorie.
Alte puncte de atractie ale muzeului sunt o pestera artificiala de 20 m lungime, o diorama de 17 m lungime si proiectia digitala a unei ploi de savana. Totodata, in muzeu exista si Salile de Fosile, Insecte, precum si o expozitie de minerale si scoici.
Circuitul cladirii a fost modernizat in totalitate, astfel ca standardele de organizare si prezentare sunt similare celor europene. Marturie pentru acest lucru stau si cele cinci sali in care se vor proiecta documentare, proiectii 3D, 66 de infotouch-uri, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor.
Cand poti vizita muzeul?
Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” va putea fi vizitat de marti pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10.00 – 20.00. Ultimul vizitator va putea intra la ora 19.00. In ziua de luni, muzeul este inchis.
Cat costa biletul?
Un bilet la muzeu va costa 20 de lei. Exista anumite categorii de persoane care beneficiaza de reduceri. Printre acestea se numara elevii cu legitimatii valabile si prescolarii (beneficiaza de o reducere de 75%), studentii si pensionarii (primesc o reducere de 50% in baza legitimatiei valabile), dar si posesorii de carduri Euro 26, cu varsta pana in 26 de ani (primesc reducere de 75%, cu legitimatii valabile). De gratuitate la biletele de intrare in muzeu beneficiaza copiii sub varsta de 3 ani, elevii si studentii cetateni romani din afara granitelor tarii, bursieri ai statului roman.
Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” organizeaza si ghidaje pentru grupuri de pana la 20 de persoane. Astfel, ghidajul in limba romana costa 50 de lei, iar cel in limba engleza sau franceza ajunge la 100 de lei. Tariful pentru audioghid este de 10 lei.
In ceea ce priveste fotografierea si filmarea, acestea sunt permise numai in spatiile extramuzeale in mod gratuit, iar pentru fotografieri si filmari interioare, se va solicita o taxa de 1000 lei/ora, respectiv 2000 lei/ora.
Cum ajungi la muzeu?
Muzeul Naþional de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este situat pe Sos. Kiseleff, nr. 1, Bucuresti. Mijloacele de transport cu care puteti ajunge la muzeu sunt:
- metroul (magistralele M2 si M3): statia "Piata Victoriei"
- autobuzul: liniile 182, 300, 783, 784
- tramvaiul: liniile 20, 24, 34, 46
Scurt istoric al Muzeului National "Grigore Antipa"
In anul 1834, domnitorul Alexandru Ghica a semnat un decret princiar care stabilea fondarea Museului National Bucuresti. Ministrul Cultelor si Instructiunii Publice hotaraste numirea lui Grigore Antipa in functia de director al sectiei de zoologie a Muzeului in anul 1893. Antipa va conduce Muzeul timp de 51 de ani. El va reorganiza radical Muzeul zoologic si va crea o noua sectie, cea de Antropologie si Etnografie. Tot Antipa este cel care, prin activitatea sa, va reusi sa confere muzeului un prestigiu european.
In anul 1914, in prezenta regelui Carol I, au fost inaugurate noile sectii ale muzeului: Geologie, Mineralogie, Paleontologie, Anatomie comparata, Antropologie, Etnografie generala si Ecologie (diorame), care ocupau 11 sali. Cu aceasta ocazie, pe frontonul cladirii a fost montata o placa de marmura purtand inscriptia "Muzeul National de Istorie Naturala".
Comentarii articol (3)