ACCES GRATUIT
Fara cladiri ridicate la mai putin de 300 m de mare. Deputatii au dat "verde" la demolari pe malul marii
Constructiile care vor fi ridicate la o distanta mai mica de 300 de metri liniari de la linia valului inspre mal vor fi demolate, potrivit unei legi adoptate de Camera Deputatilor, saptamana trecuta, care introduce noi reglementari privind autorizarea constructiilor in zona de coasta a Marii Negre.
Articolul continuă mai jos
Legea de aprobare a
OUG nr. 38/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre a fost adoptata, in data de 27 septembrie, de Camera Deputatilor cu 161 de voturi "pentru", 111 "impotriva" si 3 abtineri. Camera Deputatilor este forul decizional, actul normativ fiind adoptat de Senat inca din luna mai.
Potrivit OUG nr. 38/2011, vor fi considerate nule de drept autorizatiile emise
“in directia marii, pana la izobata de 2 m si in directia uscatului, pe o latime masurata la orizontala de 300 m”.
Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu
amenda intre 10.000 si 50.000 de lei, sanctiunile urmand a fi aplicate de Inspectoratul de Stat in Constructii, aflat in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Aceeasi amenda este prevazuta si pentru efectuarea lucrarilor de costructii noi, precum si de pregatire, reparare, curatare a cladirilor, de reparare a strazilor, trotuarelor si dotarilor tehnico-edilitare subterane si aeriene, in perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecarui an, in statiunile turistice si in zona plajelor.
“Modificarea pe care noi am facut-o se refera la posibilitatea de a interveni, in acelasi fel in care o facem conform ordonantei 41/2010 si in cazul constructiilor ridicate cu autorizatie, dar cu autorizatie emisa cu incalcarea legii 597/2001. Aceste constructii, care sunt ridicate in limita a 300 de metri liniari de la limita valului inspre mal, dupa 2001, si care sunt supuse legii 597/2001, vor suporta sanctiunile din vechea lege. Pentru toate constructiile care sunt in diverse stadii de executie sau pentru cele care ar urma sa se autorizeze in mod ilegal de acum incolo, sanctiunea pe care noi o introducem este demolarea respectivelor constructii”, a precizase ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea, in momentul adoptarii Ordonantei nr. 38/2011.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)