avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire garaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire garaj

Buna ziua,doresc sa construiesc un garaj pe amplasamentul unei anexe(locuiesc la curte si sunt singur in curte).Acea anexa are rol de magazie si este in planul cadastral al imobilului,eu doar o demolez din motive tehnice si construiesc un garaj pe acelasi amplasament,numai ca as dori ca amprenta la sol a noi constructi sa fie putin mai mare(max 3m patrati) decat cea a constructiei vechi.Eu pot sa realizez demolarea vechi constructi si construirea garajului intr-un termen foarte scurt de 3-4 zile(constructie metalica+panouri sandwich).Intrebarea mea este,daca in acest interval nimeni nu sesizeaza autoritatiile cu privire la ce fac eu acolo,pe viitor pot fi tras la raspundere.Sau daca sunt surprins de catre un control al autoritatiilor in timpul executiei ce sanctiuni risc(stiu ca pentru acest tip de constructie trebuie proiect si autorizatie de constructie,dar in Buc dureaza foarte mult pana se obtine totul legal.Daca amenda nu este foarte mare si nu ma pun sa o demolez ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:32, 27 Aprilie 2011
Riscati atit amenda cit si demolarea constructiei ridicata fara avizele necesare
va sugerez sa faceti demersuri pt obtinerea autorizatiei de constructie.riscati demolarea garajului.
aveti 3 ani termen sa nu va reclame cineva...
valitinu a scris:

aveti 3 ani termen sa nu va reclame cineva...

De unde acest termen?
Autorizatia de construire si autorizati de demolare, trebuie sa existe ,prin L.50/1991.Ba mai mut, pot spune ca se da amenda si esti obligat sa intri in legalitate-, intr-un termen dispus de organul constatator., deci tot trebuie obtinuta autorizatia respectiva. Ca sa nu aveti vreo problema, intrebati la departamentul urbanism, asa ca din intamplare, care ar fi solutia corecta.
@liamic43, in termen de 3 ani daca nu primesti reclamatie, control... nu mai poate nimeni sa se lege de tine, asta trebiue sa dovedesti data cand ai construit, modificat sau demolat ceva.

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie magazin eX3nna eX3nna Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am si eu o problema. Am o casa la tara + teren (la vreo 60 km de Bucuresti, aproape de Videle) si as dori ca ... (vezi toată discuția)
Balcon construit anterior aparitiei legii nr. 50/1991 selira selira am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare ... (vezi toată discuția)