
Potrivit biroului de presa al firmei de avocatura, Tribunalul Bucuresti a obligat partea adversa la plata unei despagubiri egale cu diferenta de pret dintre valoarea actiunilor pe care GRIVCO o putea obtine din vanzarea acestora in cadrul ofertei publice de preluare si valoarea de piata a actiunilor la momentul expirarii celor doua luni in care societatile care au actionat concertat aveau obligatia de a lansa oferta publica de vanzare. Solutia Tribunalului Bucuresti a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti si de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.
“Hotararea instantei instituie un precedent in materia relatiilor dintre actionarii unei societati listate pe Bursa de Valori Bucuresti si confirma practic intentia legiuitorului de a proteja actionarii majoritari care doresc sa se retraga, in ipoteza in care alt actionar, singur sau impreuna cu alte persoane cu care actioneaza concertat, depaseste pragul de 33% din actiunile emitentului”, se mai arata in documentul de presa remis de ZRP.
Echipa de avocati a ZRP a convins instantele judecatoresti ca, prin nerespectarea obligatiei de derulare a ofertei publice obligatorii de cumparare, ceilalti actionari au fost pusi in imposibilitatea de a-si instraina participatia la cel mai bun pret, respectiv un pret egal cu cel platit de ofertant in perioada de 12 luni anterioare ofertei.
“Solutia irevocabila obtinuta atesta ca actionarul care nu respecta aceasta obligatie se expune nu doar sanctiunilor aplicate de CNVM, ci si raspunderii civile, pentru prejudiciile cauzate celorlalti actionari”, se precizeaza in documentul de presa.
Echipa de avocati de la Zamfirescu Racoti Predoiu implicata in solutionarea acestui dosar a fost formata din Cosmin Vasile, Partener in cadrul departamentului litigii, Monica Strimbei, Senior Associate si Cosmin Cojocaru, Associate.
Comentarii articol (0)