Desi majoritatea statelor din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est din ultimul an au adus amendamente majore propriilor legislatii din domeniul energiei regenerabile, potrivit Wolf Theiss, Bulgaria si Romania au avut un parcurs spectaculos din acest punct de vedere.
Astfel, Romania si Polonia fac parte dintre putinele tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est care utilizeaza sistemul pe baza de certificate verzi, si nu un sistem de sprijin pe baza de tarife fixe. Romania sustine sectorul energiei regenerabile printr-o

De asemenea, in Bulgaria, la inceputul lunii aprilie, Parlamentul a transpus Directiva 2009/29/ CE in noua lege privind energia regenerabila. Prin aceasta lege, Bulgaria se afla printre cele cateva state UE care in prezent acorda stimulente puternice investitorilor din domeniul energiei regenerabile.
„Predictibilitatea mediului investitional reprezinta una dintre cele mai importante prioritati ale jucatorilor din piata inca emergenta a energiei electrice din surse regenerabile din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est”, a declarat Bryan Jardine (foto stanga), partenerul Wolf Theiss care supervizeaza activitatea Firmei in domeniul energiei regenerabile.
“S-au facut pasi mari in ultimul an pentru a raspunde preocuparilor identificate si pentru a crea un mediu investitional mai favorabil. Cu toate acestea, multi investitori nu cunosc inca pe deplin impactul pe care aceste modificari legislative il pot avea asupra viabilitatii si dezvoltarii sectorului energiei regenerabile. Investitorii prudenti acceseaza toate sursele relevante de informatii pentru a fi intotdeauna la curent cu noutatile din domeniul energiei regenerabile si cu oportunitatile existente in aceasta regiune”, a adaugat acesta.
Versiunea actualizata a „Ghidului privind producerea de energie electrica din surse regenerabile in Europa Centrala, de Sud si de Sud-Est “ elaborat de Wolf Theiss cuprinde o prezentare amanuntita a modificarilor legislative introduse in ultimul an in 14 state, respectiv Albania, Austria, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Romania, Serbia, Republica Slovaca, Slovenia si Ucraina.
Ghidul privind producerea de energie electrica din surse regenerabile in Europa Centrala, de Sud si de Sud-Est poate fi consultat aici.
Comentarii articol (0)