Bulgarii si romanii raman saracii Europei, titreaza adevarul.ro.
Bulgaria si Romania sunt singurele tari din UE in care atat puterea de cumparare, cat si consumul gospodariilor sunt mai mici decat jumatate din media comunitara. Principalul "barometru" european care masoara capacitatea financiara a cetatenilor din statele membre UE plaseaza, din nou, Bulgaria si Romania in varful clasamentului saraciei.
Capital.ro: Ce credite pot lua romanii cu salariul mediu pe economie.
Fata de anul trecut, e mai usor sa cumperi un apartament prin Prima Casa, in schimb e mai greu prin ipotecar standard. Pentru creditul de consum, sumele au scazut cu 25%-50%. Te gandesti sa iti iei un credit de nevoi personale sau unul ipotecar? Vezi in continuare cam la ce suma te califici, ce conditii de credit s-au modificat fata de anul trecut si cum au evoluat dobanzile.
Ponta o ia pe urmele lui Boc: Cum vrea Guvernul sa taie "salariile nesimtite", informeaza dailybusiness.ro.
Guvernul condus de Victor Ponta a anuntat solutia "magica" prin care va incerca sa rezolve problema companiilor de stat aflate in pragul falimentului. Va plafona salariile, in tentativa de a reduce costurile. Masura aduce aminte de teoria fostului premier Emil Boc cu "salariile nesimtite".
Evz.ro: Urmatorii pasi in insolventa Hidroelectrica.
Prima adunare a creditorilor in procesul de insolventa a producatorului de energie electrica Hidroelectrica va avea loc pe data 29 august, termen stabilit, ieri, de Tribunalul Bucuresti, a anuntat Fondul Proprietatea, care detine 20% din actiunile Hidroelectrica.
Romania, codasa la stabilitate economica, politica si sociala, relateaza jurnalul.ro.
Romania se afla pe penultimul loc in UE in ceea ce priveste stabilitatea statului, inaintea Ciprului si dupa Bulgaria, ca urmare a presiunilor politice, economice si sociale puternice, potrivit unui clasament al statelor esuate (Failed States Index) realizat de organizatia Fund for Peace si citat de Mediafax. Chiar daca se numara printre cele mai vulnerabile tari UE, Romania, cu un scor general de 59,5 puncte, in scadere usoara fata de anul trecut, s-a mentinut la nivel global pe pozitia 126, in categoria de state cu situatie stabila.
"Repatrierea" creierelor: unu din cinci studenti romani din strainatate s-ar intoarce acasa pentru un salariu de 1.000-1.500 de euro, scrie zf.ro.
Majoritatea studentilor romani din strainatate s-ar intoarce in tara pentru familie si prieteni, in timp ce unu din cinci ar accepta "repatrierea" pentru un job bun, platit intre 1.000 si 1.500 de euro lunar, potrivit unui sondaj realizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) in perioada aprilie - mai.
Comentarii articol (1)