Casa de avocatura organizeaza anual doua programe de practica studenteasca, Scoala de vara si Scoala de toamna, dedicate studentilor la drept. Aceste programe fac parte dintr-o campanie mai ampla, “Incepe-ti cariera cu dreptul”, prin care NNDKP sustine financiar si profesional studentii pe parcursul facultatii si ii indruma sa isi aleaga viitoarea profesie. Programul este organizat, de trei ani, si in centrele universitare in care NNDKP are birouri regionale: Timisoara, Cluj–Napoca, Brasov si Craiova.
La editia din acest an a stagiilor de vara si de toamna participa 25 de studenti care au terminat anul III, respectiv anul II de studiu. De-a lungul stagiilor de practica ei sunt implicati in mai multe tipuri de activitati profesionale si participa la cursurile de specialitate sustinute de avocatii firmei. In acest an, coordonatorul programelor dedicate studentilor a fost Ruxandra Bologa, partener si unul dintre coordonatorii practicii Corporate, energie si resurse naturale.
“Aceste doua luni au fost deopotriva interesante si utile. Din punct de vedere intelectual m-am confruntat in fiecare zi cu probleme de drept complexe, mult disputate in doctrina de catre teoreticieni, si, pentru prima data, am reusit sa imi formez o opinie calificata in urma unei cercetari juridice elaborate. Pe latura sociala, am cunoscut oameni minunati, capabili, cu o vasta experienta in domeniu de la care am absorbit informatii. Cel mai important insa este ca am vazut aplicabilitatea muncii in echipa alaturi de colegii mei si ca am putut "gusta" din tumultoasa viata a unei firme mari de avocatura," considera Andrada Iovu, studenta in anul III la Facultatea de drept din cadrul Universitatii de Vest, care a facut practica la biroul NNDKP de la Timisoara.
“Interactiunea cu mentorii, atat pe plan personal, cat si profesional si task-urile practice care mi-au fost alocate m-au ajutat sa imi clarific indoieli si nelamuriri legate de compatibilitatea profesiei de avocat cu profilul meu psihologic. Latura de mentorat a stagiului – constand in rabdarea, feedback-ul oferit si indrumarea permanenta a mentorilor - a fost, in opinia mea, punctul forte care a diferentiat acest stagiu de altele de acelasi tip. Practica mi-a dezvaluit atat parti pozitive – satisfactiile profesiei de avocat, cat si aspecte negative inerente ale acestei profesii, orientandu-mi optiunile de cariera mai puternic spre avocatura," crede Stela Pelican, studenta in anul III la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, care a efectuat stagiul de pregatire in departamentul de litigii al firmei.
Sustinerea unor proiecte dedicate studentilor, precum Scoala de vara si Scoala de toamna, bursele de excelenta si de studiu, premiile acordate studentilor facultatilor de drept, sponsorizarea si implicarea in actiuni derulate de organizatiile studentesti, sunt proiecte a caror valoare depaseste 60.000 euro anual si contribuie la sustinerea tinerilor talentati care doresc sa urmeze o cariera de succes in domeniul juridic.
Comentarii articol (0)