AvocatNet.ro va prezinta principalele subiecte dezbatute astazi de presa:
Adevarul.ro:
Petrom scumpeste carburantii pentru a doua oara in mai putin de o saptamana.
Petrom a scumpit joi benzina cu 5 bani, iar motorina cu 4 bani la statiile sale de vanzare a carburantilor. Este pentru a doua oara cand Petrom majoreaza preturile carburantilor in mai putin de o saptamana. Ultima scumpire a avut loc sambata. Astfel, cel mai scump sortiment de motorina la statiile Petrom a ajuns sa coste 6,41 lei/litru, iar cea mai scumpa benzina a ajuns la 6,60 lei/litru.
Bate vantul crizei in banci: Birouri parasite, cozi uriase, birocratie in floare, titreaza
dailybusiness.ro.
"Nu am timp sa va primesc. Va trimit la o colega de pe Lipscani, sau va fac o programare pentru maine". Cu aceste cuvinte ne-a intampinat un consilier pentru IMM-uri de la o banca din Bucuresti, zona Unirii. Asta dupa ce am asteptat vreo 20 de minute sa termine o convorbire telefonica, in timp ce savura o salata pusa deasupra unor dosare. Era singurul angajat disponibil marti, la ora 13.00, pentru a rezolva problemele oamenilor de afaceri.
Seceta nu iarta. Carnea s-a scumpit cu 20% in cateva zile, informeaza
evz.ro.
Pretul s-a majorat din cauza costurilor tot mai mari de productie. Exceptie face carnea de vita. Majorarea preturilor la cereale din cauza secetei a inceput sa se vada si in pretul carnii la producator. La raft scumpirea este insa mult mai mare, pe fondul dorintei de profit a comerciantilor. La producatori, cel mai mult s-a scumpit carnea de porc. Tudor Stanca, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, sustine ca preturile mai mari la cereale, cu circa 30%, in ultima luna au dus la scumpirea carnii de porc cu 15-16%. Nici pentru urmatoarea perioada, estimarile nu sunt prea optimiste.
Uitati de creditul cu buletinul, se pregateste creditul cu lingoul!, scrie
jurnalul.ro.
Romanii vor putea accesa pana la finalul anului 2012 un nou produs de creditare, creditul cu lingoul, pentru care conditiile de acordare sunt foarte simple, dupa ce criza financiara si economica a dus la eliminarea controversatelor "credite cu buletinul". Compania Arteus Capital Holding, cu sediul la Viena, specializata in managementul profesional al metalelor pretioase, va lansa in Romania un produs de creditare pentru cei care detin aur si acesta este depozitat la Arteus, iar valoarea creditului va fi de 65%-75% din valoarea aurului detinut, a declarat marti managerul biroului regional Arteus din Brasov, Kubanda Levente.
Bancile nu mai asteapta banii restantierilor si scot la vanzare mii de case si apartamente, relateaza
zf.ro.
Bancherii cauta sa accelereze recuperarea pierderilor din credite restante aruncand pe piata mii de case si apartamente din toata tara executate silit - de la locuinte de cateva mii de euro pana la cladiri istorice evaluate la milioane de euro. BCR, BRD si Banca Transilvania - primele trei banci din sistem dupa valoarea activelor detinute - au publicat pe site-urile proprii anunturi de vanzare a circa 1.300 de case si apartamente si spera sa incaseze din valorificarea acestora echivalentul a 70 mil. euro.
Romania ar putea trece la televiziunea digitala pana la finele anului, scrie
capital.ro.
Romania va putea transmite 15 programe de televiziune digitala pana la finele acestui an, prin Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), daca toate documentele oficiale necesare vor fi in vigoare pana la sfarsitul lunii septembrie, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica. ''Daca pana la sfarsitul lunii septembrie vom avea toate documentele oficiale in vigoare, respectiv strategia si modalitatile de desfasurare, exista posibilitatea ca pana la sfarsitul acestui an sa avem programe de televiziune digitala transmise prin eter, nu prin cablu, in standardul de DVBT2, cel putin in marile orase”, a precizat ministrul Comunicatiilor.
Comentarii articol (1)