Cat de riscant este sa faci afaceri in Romania, informeaza capital.ro.
Posibilitatea unor infractiuni violente, siguranta tranzactiilor bancare, necesitatea de a da spaga ori protectia copyright-ului, toate conteaza atunci cand alegi sa devii businessman. In topul mondial al riscului de tara realizat de Euromoney (analiza ce ia in calcul situatia economica, politica si sociala din fiecare stat), Romania se afla, cu un scor de 48,6, in a patra cincime a clasamentului, aproape de tari ca Namibia (46,9), Kazahstan (48,3), Tunisia (47), sau Ungaria (49,5). In regiune, Bulgaria este putin deasupra noastra, in a treia cincime (cu un scor de 51,3), iar Ucraina (cu 38,6) si Moldova (cu 32,8) sunt, evident, considerate mai riscante.
Insider in "razboiul din Valcea". Rusii, nemtii si Dan Diaconescu se bat pentru Oltchim. Ce spun angajatii, relateaza dailybusiness.ro.
Lupta pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea se incinge. Rusii de la Gazprom, nemtii de la PCC, gruparea din jurul sefului PP-DD Dan Diaconescu, dar si omul de afaceri Stefan Vuza, precum si firma Pegamont, isi joaca sansele de a deveni proprietari. Vezi ce spun angajatii combinatului, intervievati de DailyBusiness.ro. Cine va castiga? Vom afla raspunsul vineri, 21 septembrie, cand va avea loc licitatia pentru vanzarea combinatului.
Evz.ro: Gura de oxigen pentru romanii cu credite in franci elvetieni.
Francul elvetian a atins astazi cel mai scazut nivel comparativ cu euro din ultimele opt luni, un euro fiind cotat la 1,2183 franci in prima parte a zilei. Aprecierea monedei unice a inceput pe 5 septembrie si este in stransa legatura cu anuntul Bancii Centrale Europene ca va cumpara nelimitat obligatiuni ale statelor din zona euro. Cursul euro-franc a fost lipit de la inceputul anului de nivelul de 1,20 franci pentru un euro, pe care Banca Nationala a Elvetiei a anuntat ca il va apara cu orice pret, pentru ca exporturile tarii sa nu aiba de suferit in cazul unei aprecieri excesive a monedei.
Paradoxurile crizei: milionarii au devenit mai multi, dar mai saraci, in timp ce miliardarii s-au imbogatit!, titreaza jurnalul.ro.
Milionarii au devenit mai saraci anul trecut, in timp ce miliardarii au fost afectati mai putin de turbulentele economice si de pe pietele financiare, a anuntat luni firma de consultanta Wealth-X, conform Reuters. Potrivit World Ultra Wealth Report, numarul persoanelor cu o avere de cel putin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, insa averea lor totala a scazut cu 1,8%, pana la 25.800 miliarde de dolari, o suma mai mare decat economiile americane si chineza luate la un loc.
Cum e mai bine, platitori sau neplatitori de TVA?, se intreaba romanialibera.ro.
Achizitionarea bunurilor din UE este recomandabil sa fie facuta de catre firme inregistrate ca platitoare de TVA, in vederea folosirii beneficiului taxarii inverse, afirma contabilii. Una dintre dilemele unui intreprinzator privat, la momentul infiin¬tarii unei firme, este daca e bine ca aceasta sa fie platitoare sau neplatitoare de TVA. Elena Radulescu, de la firma de contabilitate Conta Radulescu SRL, raspunde catorva intrebari adresate de „Romania libera" privitoare la aceasta problematica. Care sunt avantajele si dezavantajele unei societati platitoare de TVA dar ale uneia neplatitoare? Cum ar fi mai bine sa fie infiintata o firma?
Cinci ani de pensii private obligatorii: cat au castigat romanii pentru pensia de peste 20 de ani, scrie zf.ro.
Fondurile de pensii private obligatorii au obtinut un randament mediu de 56% din momentul lansarii pana in prezent, castigurile situandu-se peste rata inflatiei. De performantele acestor fonduri, care investesc in titluri de stat actiuni si depozite bancare, depinde pensia pe care o vor incasa 5,7 milioane de romani peste douazeci de ani. Fondul administrat de ING este cel mai performant cu un randament de 65,46% in intervalul cuprins intre 21 mai 2008 si 13 septembrie 2012, potrivit calculelor ZF in baza informatiilor afisate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Comentarii articol (0)