Oferta lui Dan Diaconescu, facuta ca privatizarea Oltchim: "pe genunchi", titreaza adevarul.ro.
In documentul depus la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu isi expune planurile de viitor legate de Oltchim si anunta institutia ca oferta lui este valabila timp de sase luni si "poate fi acceptata oricand" in acest rastimp. In oferta de cumparare inaintata Ministerului Economiei, Dan Diaconescu ofera 1,08 lei/actiune, pachetul majoritar scos la vanzare avand 188.100.976 actiuni.
Capital.ro: Statul vrea sa taxeze "tot ce misca" in curtea proprietarilor.
Bogatii din Romania sunt mai multi decat par, cel putin asa crede Ministerul Finantelor, care spune ca averea „normala“ a unei familii se reduce la o locuinta de 60 de metri patrati. Iar bogatii trebuie impozitati suplimentar. Bugetul de stat al Romanei are nevoie de bani, deci trebuie sa isi majoreze incasarile. Aceasta este filosofia pe care o urmeaza actualul guvern Ponta, dar nu numai, taxele si impozitele fiind majorate in fiecare dintre ultimii trei ani.
G20: Cresterea economica mondiala, amenintata in continuare, scrie dailybusiness.ro.
Recentele masuri luate de principalele banci centrale permit guvernelor sa incerce o relansare a cresterii economice, dar criza datoriei in Europa ameninta inca economia mondiala, potrivit responsabililor G20. Criza datoriei in Europa, bugetul restrans al SUA si o crestere incetinita sunt ”riscurile cele mai serioase pentru economia mondiala”, a declarat viceguvernatorul Bancii Centrale a Mexicului, Manuel Ramos Francia, in cursul unei conferinte de presa dupa incheierea reuniunii.
Economist: Salariile reale vor fi declarate daca exista masuri de control, informeaza evz.ro.
Romania are nevoie de masuri coercitive, de control, astfel incat sa fie declarate salariile reale si platite contributiile, pentru scaderea muncii la negru, a declarat Catalina Molnar, economist-sef al UniCredit Tiriac Bank. "Scaderea contributiilor sociale ar putea fi o masura de scadere a costurilor cu forta de munca, ceea ce ar aduce beneficii cresterii competitivitatii mediului de afaceri, insa pentru scaderea muncii la negru nu este neaparat si suficient", a spus Molnar, citata de Agerpres.
Urmeaza o noua perioada de glorie pentru metalul pretios. Pariaza pe aur!, relateaza jurnalul.ro.
Si-a pierdut aurul acel statut de valoare refugiu in vremuri tulburi? Statut de care s-a bucurat pana anul trecut, cand metalul galben era prezentat drept investitie-scut in fata turbulentelor de pe pietele financiare si a amenintarilor inflationiste? Parerile sunt impartite. Expertii ne linistesc si ne spun ca, dupa perioada in care aurul pare sa fi intrat in dizgratia tuturor, isi va reveni, pentru a atinge noi valori record. Prin urmare, pregatiti-va de atac. Sunt insa si altii care, dimpotriva, afirma ca metalul galben nu se va mai ridica pentru mult timp de acum incolo la culmile de altadata.
Zf.ro: Fara incasari in valuta, IMM-urile nu vor mai lua credite in valuta.
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) ar putea sa ajunga in aceeasi situatie ca persoanele fizice in ceea ce priveste posibilitatea accesarii creditelor in valuta, in urma introducerii unor reglementari mai restrictive. "Se preconizeaza o modificare a regulamentului privind creditarea in valuta a IMM-urilor si exista opinii ca aceasta noua reglementare va aduce IMM-urile cam «in aceeasi oala» cu persoanele fizice cand este vorba de credite in valuta: adica ai resurse in valuta, poti sa accesezi credite in valuta, nu ai resurse in valuta, nu mai accesezi", a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.
Operatorii telecom vor plati 682,1 milioane euro pentru licente, scrie romanialibera.ro.
Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom vor plati 682,14 milioane euro pentru licentele telecom in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitatiei, de 726,8 milioane euro, potrivit Mediafax. Anuntul a fost facut luni de autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM. Defalcat, Vodafone Romania va plati 228,52 milioane euro, Orange Romania 227,14 milioane euro, Cosmote Romania 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro.
Comentarii articol (1)