AvocatNet.ro l-a avut invitat in emisiunea de luni pe Alexandru Suteu, consultant fiscal, alaturi de care a dezbatut problematica conventiilor civile din perspectiva fiscala. Inregistrarea integrala a emisiunii produsa de studiourile LTV poate fi urmarita in acest articol.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Observatiile invitatului nostru nu au facute din perspectiva unui jurist, ci din aceea a unui economist - fost inspector fiscal si actual consultant in domeniul fiscal.
Conventia civila este in mod normal un contract de prestari servicii. De fapt, este un contract de antrepriza.
Conventia civila pe care o incheie o persoana fizica neautorizata cu un beneficiar de venit se face cand activitatea respectiva este ocazionala, nu este inscrisa in obiectul de activitate al beneficiarului si nu este stabilit prin ea un timp de munca exact.
Beneficiarul, daca este o unitate care are si salariati, trebuie sa justifice ca nu este productiv sa angajeze pe cineva pentru aceasta munca, iar raportul dintre parti este de a da sau a face ceva la un anumit termen.
Se retine 16% la sursa doar daca beneficiarul opteaza pentru asta. In rest, se retine 10%
*Emisiune produsa in studiourile LTV
Moderator: Valentina Saygo, managing partner Advise Expert Accounting
Producator: Anca Dumitrescu, director editorial AvocatNet.ro
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (9)