Directorul tehnic al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) a spus ca, incepand de luni, bucurestenii vor avea caldura in apartamente "acolo unde asociatiile de locatari sunt de acord cu punerea in functiune a sistemului de incalzire". Nicolae Niculescu a precizat ca, inca de saptamana trecuta, RADET a inceput furnizarea agentului termic pe timp de noapte pentru scoli, gradinite si spitale, iar de luni vor fi alimentati si consumatorii casnici.
"Pana in prezent, aproape 70% dintre asociatiile de locatari din Capitala au fost de acord cu furnizarea agentului termic in zilele cu temperaturi scazute", a spus Nicolae Niculescu, precizand ca acolo unde bucurestenii nu beneficiaza de caldura este decizia asociatiei de locatari. Totodata, directorul tehnic al RADET a aratat ca luni se vor efectua cateva probe termice la trei puncte termice din zona Drumul Taberei, unde se desfasoara lucrarile la magistrala de metrou, urmand ca in cursul serii acestea sa devina functionale si sa furnizeze agent termic catre populatie.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat luni cu toti directorii institutiilor responsabile, pentru a analiza masurile care vor fi luate odata cu inceperea sezonului rece. In legatura cu furnizarea agentului termic, Oprescu a aratat ca daca se va incalzi, regia va intrerupe furnizarea agentului termic, urmand sa fie reluata cand temperaturile exterioare vor scadea.
Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent are loc daca timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.
Municipalitatea anunta, in octombrie, ca toti bucurestenii vor beneficia de subventie pentru plata energiei termice de la RADET. Reprezentantii municipalitatii precizat, pentru agentia de presa, ca suma prevazuta in acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decat in 2011. Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subventiile la plata energiei termice 561,45 milioane de lei. In 2010, subventiile alocate de primarie au totalizat 343 de milioane lei, iar in 2009, aproximativ 357 milioane de lei, potrivit sursei citate.
Subventia reprezinta diferenta dintre costul de productie a gigacaloriei, 328 de lei, si pretul care ajunge la bucuresteni - 169,88 lei, preciza municipalitatea.
Sursa: Mediafax
Comentarii articol (0)