Noul CA al TVR continua restructurarea: au fost aprobate documentele pentru selectia angajatilor, titreaza adevarul.ro.
Noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a decis, luni, sa continue restructurarea TVR si a aprobat documentele privind procesul de selectie a personalului Televiziunii Romane, in urma caruia vor ramane 2.395 de locuri de munca si vor fi concediate 872 de persoane. Potrivit unui comunicat emis de reprezentantii TVR, Consiliul de Administratie (CA) s-a intalnit luni, principalul punct de pe ordinea de zi a sedintei fiind aprobarea documentelor privind procesul de selectie a personalului din TVR, respectiv Regulamentul privind organizarea si desfasurarea selectiei salariatilor SRTv si noua organigrama, care va intra in vigoare la finalul procesului de selectie.
Romanii sunt tratati cu medicamente "vechi" de 5 ani. Cat ar trebui sa plateasca statul roman pentru accesul la cele noi, se intreaba capital.ro.
Statul roman trebuie sa aloce 94,3 milioane de lei pentru introducerea pe lista a celor 140 de molecule noi care sunt in asteptare inca din anul 2007. Pentru bugetul sanatatii cresterea costurilor ar fi doar de 1,5%, conform unui studiu de impact realizat de Cegedim privind actualizarea listei de medicamente compensate.
Piata de training isi revine. Cat investesc companiile, care sunt cele mai cautate programe, informeaza dailybusiness.ro.
Piata de training din Romania a fost afectata semnificativ de criza financiara, insa in acest an s-a observat o crestere fata de 2011, punandu-se accent pe programe mai scurte si personalizate. Vezi care au fost tendintele acestui an si cum au evoluat sumele investite de companii in trainingul angajatilor. “Piata de training din Romania este inca in proces de maturizare. A avut un avant considerabil inainte de 2008, dar criza economica a pus frana acestei miscari ascendente”, a declarat Radu Dan Mihaescu, presedinte & director general Codecs.
Evz.ro: Oltchim mai rezista pana la alegeri.
Guvernul nu are inca un plan concret pentru combinat. Soarta celor 3.500 de angajati este incerta. Autoritatile au intarziat notifi carea la Bruxelles a ajutorului de urgenta, iar in lipsa acestuia combinatul poate supravietui maxim 30 de zile. Planul de a aduce Oltchim la functionare normala pare o sarcina prea grea pentru Executiv. Repornit mai degraba "de forma", combinatul se taraie din greu.
S-a spart bula imobiliara: cu cat a scazut pretul terenurilor in Bucuresti, scrie jurnalul.ro.
Pretul terenurilor intravilane din jurul capitalei a scazut cu 80% de la inceputul crizei imobiliare, anul 2008. Numai in acest an pretul terenurilor a coborat cu 48%. Oamenii cauta loturi intre 250 si 500 mp, avand un pret ce variaza intre 15.000 si 50.000 euro, potrivit imopedia.ro."Terenurile au fost, de departe, cel mai lovit segment al pietei imobiliare. Inca de la debutul crizei, vanzarile au fost puternic afectate, ceea ce a dus la o scadere brusca a pretului. In prezent, cumparatorii prefera terenuri cu suprafete cuprinse intre 250 si 500 mp, avand un pret ce variaza intre 15.000 si 50.000 euro. Se cauta, in general, loturile situate in intravilan, in primul plan, potrivite pentru construirea unei locuinte unifamiliale", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.
Speriati de criza, romanii pun deoparte 9% din venituri, arata romanialibera.ro.
In medie, un roman economiseste 39 euro lunar. Raportat la venituri, suntem la fel de economi ca nemtii, dar sub polonezi (16% din venituri), slo¬vaci, turci sau sarbi (13%). Ramane de vazut cum va evolua economisirea in urmatorii 4 ani, dupa liberalizarea totala a pretului la utilitati. Criza ne-a ordonat prioritatile si ne-a calmat apetitul de consum astfel incat nevoia de a detine niste sume-tampon pentru vreme rea (concediere, boala, etc) e tot mai frecventa.
Cine sunt cei mai importanti 1.000 de oameni din businessul romanesc, relateaza zf.ro.
Ziarul Financiar lanseaza astazi pe piata o noua editie a anuarului Who's Who in Business - Cei mai importanti 1.000 de oameni din business, singurul catalog care fotografiaza cei mai importanti executivi care conduc afaceri de pe 20 de piete. Un sfert din cei mai importanti 1.000 de oameni din business sunt executivi straini care provin, de regula, din tara de origine a companiei-mama, dar ponderea romanilor care fac parte din echipele de management ale marilor companii creste de la an la an.
Comentarii articol (0)