Adevarul.ro: Investitiile straine au crescut timid, pana la 1,2 miliarde de euro in primele 10 luni.
Datele raportate azi-dimineata de Banca Nationala a Romaniei arata ca investitiile directe ale nerezidentilor in tara noastra au totalizat 1,27 miliarde de euro in primele 10 luni din acest an, fata de 1,05 miliarde de euro in perioada ianuarie-octombrie 2011. Din totalul investitiilor straine, participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 440 de milioane de euro, iar creditele intra-grup – 833 de milioane de euro.
20% din firmele din turism risca falimentul daca taxele si impozitele locale vor creste, titreaza dailybusiness.ro.
Peste 20% dintre firmele care activeaza in turism ar putea intra in insolventa inca din primul trimestru al anului viitor daca taxele si impozitele locale vor creste, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). "Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) nu sustine cresterea taxelor locale cu 16% si considera ca este o masura total nepotrivita in momentul de fata, deorece firmele nu mai pot suporta crestera taxelor sau introducerea unor taxe noi", a spus Mohammad Murad, presedintele FPTR, intr-un comunicat de presa.
Suntem aproape de cea mai scumpa autostrada din Romania: va costa 27 de milioane de euro/km, informeaza capital.ro.
Lucrarile la Autostrada Sibiu - Pitesti incep in 2013, daca Comisia Europeana aproba introducerea acestui tronson, care va necesita investitii importante, in programul de finantare europeana, a declarat Mircea Pop, director general la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
De ce ar fi bine sa adoptam euro, se intreaba evz.ro.
Aderarea Romaniei la zona euro ar putea creste volumul exporturilor cu 9%, a spus astazi Mihai Ionescu, presedinte al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), intr-o conferinta organizata de Comisia Nationala de Prognoza.
Gazele interne se scumpesc enorm pentru populatie si firme, scrie jurnalul.ro.
Pretul gazelor din productia interna destinate consumului in regim reglementat pentru populatie si CET-urilor ce produc energie termica va creste pana la finele lui 2014 cu 19,4%, in timp ce industria va plati un tarif mai mare cu 140%. Atat consumatorii casnici, cat si firmele platesc in prezent acelasi pret reglementat pentru gazele produse in Romania, respectiv 45,71 lei pe MWh.
Luna de miere la sfarsit de an, austeritate in 2013, arata romanialibera.ro.
Guvernul se poate imprumuta in ultimele doua luni ale acestui an de 1,5 miliarde euro, fara teama ca va iesi din tinta de deficit bugetar stabilita cu FMI. Ce se va intampla cu acesti bani? Atingerea unor tinte de deficit bugetar relativ mici in primele zece luni ale anului, insotita de o crestere exploziva a cheltuielilor bugetare, a devenit una dintre constantele finantelor publice din Romania. Anul 2012 nu este nici el o exceptie din acest punct de vedere, chiar daca sumele la dispozitia Guvernului Ponta sunt substantial mai mici decat cele avute pe mana de echipa lui Emil Boc la finele anului trecut. Foamea de bani este insa cel putin la fel de mare.
Comentarii articol (0)