Ce scumpiri ne asteapta in 2013: preturile se vor incinge din trei in trei luni, titreaza adevarul.ro.
Primavara vor creste anticipat accizele la tigari si carburanti, iar vara si toamna se vor majora tarifele la gaze pentru firme si populatie. Banca Nationala se arata ingrijorata doar de cresterea facturilor la utilitati. Raportul asupra inflatiei, lansat ieri de conducerea Bancii Nationale, arata ca preturile vor urca doar temporar, pana in vara, urmand ca in toamna sa se tempereze, iar principalul factor de presiune vine din cresterea tarifelor reglementate la gaze, curent si energie termica.
Cumparaturi cu o noua moneda. Ii vizeaza si pe romani, scrie capital.ro.
Amazon este cunoscut ca un site care vinde aproape orice. Saptamana aceasta, marele retailer a anuntat ca, in curand, va pune la dispozitia clientilor noua sa moneda, numita chiar Amazon. Clientii o pot cumpara si, apoi, o pot utiliza pentru a descarca aplicatii pentru Kindle Fire, anunta Market Place, citand specialisti care afirma ca va fi o situatie de castig pentru toata lumea.
Dailybusiness.ro: Marile riscuri care ameninta afacerile in 2013.
2013 a venit cu sperante pentru comunitatea mondiala de business, dar si cu incertitudini. Companiile opereaza intr-un mediu complex, ce include "pericole" traditionale, dar si unele punctuale, corespunzatoare vremurilor moderne. Ce ne asteapta anul acesta?
POS DRU a reinviat! Nu si victimele colaterale, informeaza evz.ro.
Deblocarea rambursarilor nu rezolva problema acelor firme care au ajuns in pragul falimentului din lipsa de fonduri, programul fiind blocat luni de zile. Zilele trecute, Comisia Europeana (CE) a dat unda verde pentru deblocarea rambursarilor pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). E drept, la cateva luni dupa ce premierul Victor Ponta anuntase ca fondurile erau deja deblocate. CE a mentinut o corectie de 25% din fonduri, dupa cum a anuntat ministrul de resort, Eugen Teodorovici.
Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, ne da vesti bune, relateaza jurnalul.ro.
Romania sta bine la nivel macroeconomic din punct de vedere al datoriei private, care reprezinta circa 70% din Produsul Intern Brut (PIB) fata de criteriul de la Maastricht, de cel mult 160%, a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Zf.ro: Membrii UE nu se inteleg pe bugetul 2014-2020, nu este exclus ca summitul liderilor Uniunii sa esueze.
Debutul ucrarilor Consiliului European in cadrul carora sefii de state si de guverne din UE ar fi trebuit sa adpote bugetul multianual al Uniunii 2014-2020 au fost amanate pentru a doua oara in aceasta dupa-amiaza. Initial, summitul trebuia sa inceapa, la Bruxelles, la ora locale 15.00, dar au fost amanate pentru 17.30 si apoi cu inca o ora, pentru 18.30 (e posibila o noua amanare pentru 20.30), situatie ce reflecta tensiunile din cadul negocierilor in timpul carora ar trebui gasite modalitati de reduce a bugetul total al Uniunii cu inca 30 mld. lei pe langa taierile de 70 mld. euro decise in noiembrie trecut.
Comentarii articol (0)