Astfel, vineri, 22 februarie, Inalta Curte de Casatiei si Justitie a respins recursul declarat de persoanele fizice titulare ale brevetului de inventie, confirmand hotararea judecatoreasca prin care Curtea de Apel Bucuresti a dispus anularea brevetului de inventie in 2012.
Compania Nationala a Uraniului a fost reprezentata in aceasta disputa de catre avocatii specializati in litigii de proprietate intelectuala ai firmei Dragne si Asociatii, care au demonstrat instantelor de judecata ca brevetul de inventie a fost emis cu incalcarea dispozitiilor legale. Echipa Dragne & Asociatii implicata in acest dosar a fost formata din partenerii Stelian Garofil si Delia Bosman si avocatii seniori Iulia Stanciulescu si Anamaria Gavrila.
Potrivit lui Stelian Garofil, Deputy Managing Partner Dragne & Asociatii si coordonatorul acestui dosar, „Victoria Companiei Nationale a Uraniului in acest proces este deosebit de importanta, atat prin prisma faptului ca repara o nedreptate cauzata companiei si intregului colectiv care a contribuit la realizarea instalatiei, dar mai ales prin faptul ca protejaza compania impotriva pretentiilor financiare ale titularilor de brevet. Potrivit Regulamentului 2008 de aplicare a Legii nr. 64/1991, drepturile patrimoniale ale inventatorilor se stabilesc la un procent din eficienta economica realizata cu ajutorul inventiei. Avand in vedere ca instalatia brevetata de persoanele fizice realizeaza intreaga activitate a Uzinei de la Feldioara, despagubirile ce ar fi putut fi solicitate ar fi presupus un efort financiar considerabil din partea companiei”.