Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei de la Cernavoda, scrie adevarul.ro.
Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei Cernavoda, aflat in conservare dupa finalizarea a doar 2,8% din proiect, apreciind ca oficialii Comisiei Europene nu vor aproba constructia din cauza tehnologiei invechite si luand in calcul un studiu potrivit caruia investitia este inoportuna.
Capital.ro: De la banci retragi mai putini bani decat ai depus.
30% dintre romani prefera sa economiseasca „la saltea“, printre cele mai mari procentaje din Europa, potrivit unui studiu recent realizat de ING. In conditiile unor dobanzi real negative la depozitele in lei, care nu acopera nici inflatia, analistul economic Florin Catu crede ca fenomenul de migratie dinspre lei spre euro pentru un randament mai bun este un fenomen normal. Exista si o consolare: „e bine, totusi, ca banii nu pleaca din sistemul bancar si ca, probabil, nu exista riscul sa plece nici din Romania“.
Vindecarea prin insolventa: Reorganizare sau leac miraculos, se intreaba dailybusiness.ro.
Intreprinderile comerciale se confrunta din ce in ce mai des cu greutati financiare, in contextul economic actual in care finantarea a devenit din ce in ce mai greu de obtinut. In unele cazuri, nu putine la numar in Romania, dificultatea financiara se transforma in incapacitate de plata sau insolventa (adica imposibilitatea de a face fata datoriilor scadente cu sumele de bani disponibile).
Liber la angajari pentru romani in institutiile europene, titreaza evz.ro.
Mai multe agentii din subordinea UE au scos la concurs posturi care pot fi ocupate pentru perioade de pana la sase ani. Zeci de locuri de munca sunt vacante in aceasta perioada in mai multe agentii subordonate Uniunii Europene. Printre meseriile oferite se numara cele de contabil, ofiter-responsabil cu aprovozionarea, cu infrastructura, specialist in baze de date, in poluare sau juristi-lingvisti.
Timbrul de mediu ar trebui introdus in pretul carburantilor, relateaza jurnalul.ro.
Timbrul de mediu ar trebui sa fie inclus in pretul combustibililor astfel incat sa se aplice efectiv principiul "poluatorul plateste", nu atunci cand se realizeaza un transfer de proprietate, a afirmat intr-o conferinta de presa Florea Parvu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
Bancile Europei raman pe marginea prapastiei, informeaza romanialibera.ro.
Riscurile la adresa stabilitatii financiare a Uniunii Europene raman ridicate si este nevoie de intensificarea eforturilor pentru stabilizarea sectorului financiar european, estimeaza Fondul Monetar International. In prima sa analiza a starii de sanatate a sistemului financiar din Uniunea Europeana, FMI considera ca blocul comunitar a facut unele progrese in solutionarea crizei financiare, insa cu toate acestea au ramas unele vulnerabilitati si de aceea este nevoie de intensificarea eforturilor.
Comentarii articol (1)