Statul sustine in secret termocentralele falite. De luni, 15 aprilie, acestea vor avea acces prioritar si garantat in sistemul energetic national, titreaza adevarul.ro.
Guvernul acorda prioritate de acces in sistemul energetic centralelor Hunedoara si Oltenia, inaintea producatorilor hidro sau nuclear. Normativul a aparut fara consultarea prealabila a partenerilor. Pentru asigurarea alimentarii in flux continuu cu energie electrica, in conditiile in care consumatorii sunt diferiti si nu utilizeaza in mod constant energia, pe piata de profil oferta trebuie sa fie in fiecare moment egala cu cererea. Sa nu circule, in sistem, nici mai multa, nici mai putina energie decat se consuma efectiv.
Cum franeaza bancile ieftinirea imobilelor, se intreaba capital.ro.
Ca sa-si minimizeze pierderile, bancile preiau imobilele in contul creantelor neincasate de la restantieri, stopand scaderea accelerata a preturilor. Boomul executarilor silite mai are de asteptat. Din 2008 pana in prezent, numarul executarilor silite de imobile pentru neachitarea creditelor ipotecare a crescut de peste 60 de ori. Cu toate acestea, fenomenul este departe de a fi atins punctul maxim, deoarece „bancile inca negociaza cu clientii metode de rambursare a creditelor, chiar daca multi dintre ei nu si-au mai platit ratele de circa un an si jumatate“, spune executorul judecatoresc Ioana Miu.
De 2 bani sperante! Cum vor evolua salariile romanilor in urmatorii ani, informeaza dailybusiness.ro.
“Lasa ca in viitor o sa fie mai bine. O sa trecem si la euro si o sa ne creasca automat si salariile”. Cam asa gandesc multi dintre romani, optimisti ca anii care vin vor aduce mult asteptata iesire din criza. Daca economia isi va reveni, concurenta va creste, iar angajatorii vor fi nevoiti sa ofere salarii mai bune, pe masura cresterii profiturilor.
Evz.ro: Ce vor reprezentantii fondurilor private de pensii de la Autoritatea de Supraveghere Financiara?
Partidele negociaza sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), chiar daca presedintele Traian Basescu a trimis legea privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului de infiintare si functionare a acesteia spre reexaminare Parlamentului. Intre timp, reprezentantii pietei private se pregatesc sa transmita o lista cu asteptarile lor viitorului for.
Ministerul Mediului vrea sa achizitioneze carburant auto pe baza de carduri, relateaza jurnalul.ro.
Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) vrea sa achizitioneze carburant auto pe baza de carduri, in valoare de 1,84 milioane lei, potrivit anuntului de participare postat pe site-ul eLicitatie.ro. Anuntul postat implica incheierea, pe o durata de 24 de luni, a unui acord-cadru cu cel mult trei agenti economici, la o valoare estimata de 1.840.800 lei (inclusiv TVA).
Bank of Cyprus Romania: boala lunga…preluare sigura, scrie romanialibera.
Dupa ce si-a suspendat initial activitatea timp de o saptamana pentru a identifica un cumparator, banca a anuntat ca mai are nevoie de inca doua, „pentru negocieri“. Fericitul cumparator trebuie sa garanteze insa depozite de 200 milioane euro si sa compenseze finantari din partea bancii-mama de pana la 400 milioane euro. Potrivit Mediafax, care citeaza “informatii vehiculate pe piata”, pentru preluarea sucursalei Bank of Cyprus (BoC) s-au interesat doar banci mari. Printre acestea, Banca Transilvania a depus o oferta neangajanta.
Comentarii articol (0)