Conform calendarului de examene si concursuri al Ministerului Sanatatii, concursul national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in anul 2013 se va desfasura in 17 noiembrie 2013.
La fel ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile (medicina, medicina dentara si farmacie), pe baza aceleiasi bibliografii si tematici, publicate pe pagina oficiala a rezidentiatului (click AICI), precum si in publicatia de specialitate, Viata Medicala.
In ceea ce priveste taxa de participare la concurs, aceasta a fost stabilita recent, prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1128/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 611, din 1 octombrie 2013. Concret, in acest an, valoarea taxei va fi de 360 lei/participant si se va plati in contul IBAN nr. RO85 TREZ 7005003 XXX 000092, CUI 4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti), beneficiar Ministerul Sanatatii.
Acelasi document stabileste ca, din sumele incasate, o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat.
Potrivit Metodologiei pentru desfasurarea concursului, la concurs se pot prezenta:
- candidatii care au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;
- rezidentii aflati in pregatire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 18/2009, aprobata prin Legea nr. 103/2012;
- specialistii care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialistii care au efectuat programul de pregatire prin rezidentiat, forma pe post, pot obtine a doua specialitate dupa indeplinirea conditiei din actul aditional incheiat la contractul de munca;
- candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta
De asemenea, prevederile stipuleaza ca toti cei care candideaza trebuie sa fie apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza.
Atentie! In acest moment, candidatii nu mai pot solicita schimbarea optiunilor de a concura intr-un anumit centru universitar, sub niciun motiv.
Comentarii articol (5)