Astfel, cei de la Apple si-au respectat traditia si au lansat iPhone 5S, un telefon ce pastreaza designul si eleganta fratelui sau Iphone 5, la care au fost adaugate imbunatatiri hardware si software, specifice fiecarei generatii de iPhone S.
Telefonul este disponibil in mai multe versiuni de culoare, toate avand mult asteptatul cititor de amprente TouchID, tehnologie aparuta in premiera pe piata telefoanelor mobile.
Designul iPhone 5S nu se diferentiaza foarte mult de cel al modelului 5, lucru deloc surprinzator daca stam sa ne uitam putin la istoria seriei S. La o prima privire, remarcam un ecran acoperit complet cu sticla Corning Gorilla, iar ca schimbari remarcam un nou buton home, care contine si senzorul de amprenta. Telefonul este disponibil intr-o gama de trei culori: argintiu, auriu si alb, versiunea alba fiind asemanatoare cu Iphone 5.
In ceea ce priveste camera, observam o diferenta remarcabila, ea fiind insotita de un nou LED flash dublu. Desi au pastrat vechea rezolutie de 8MP, cei de la Apple au adus imbunatatiri si la acest capitol. Au schimbat diafragma camerei, lucru care permite o mai buna gestionare a luminii in conditiile in care aceasta fie lipseste, fie este prea puternica. Camera video reuseste sa inregistreze sunetul perfect si il reda placut la o auditie ulterioara, iar rezolutia pentru redarea video-urilor poate sa multumeasca chiar si cel mai pretentios utilizator.
La capitolul display, americanii au decis sa ramana conservatori, pastrand acelasi ecran de 4 inci LED-backlit IPS LCD, cu touchscreen capacitiv cu 16 milioane de culori, a carui rezolutie este de 640 x 1136 pixeli, ceea ce demonstreaza inca o data faptul ca Apple se axeaza in continuare pe telefoane compacte.
Noul sistem de operare iOS 7 arata cu totul diferit fata de vechile versiuni, are un design nou, unde toate icoanele au un aspect diferit si observam o multitudine de elemente semitransparente.
Schimbarile de soft se remarca inca de la primul contact cu telefonul. Imediat dupa apasarea butonului de deblocare observam o imagine de intampinare noua, mult mai colorata si plina de viata. Nu mai avem bara de slide pentru deblocarea telefonului, acum avem doar o sageata discreta in dreptul careia trebuie sa glisam spre dreapta pentru a debloca telefonul. Odata efectuata aceasta miscare, telefonul ne solicita parola de deblocare sau amprenta, daca avem aceasta optiune activa. In cazul in care acestea nu exista, apare ecranul de intampinare al sistemului de operare.
Cea mai notabila schimbare la iPhone 5s ramane senzorul de amprenta, pe care il putem seta sa recunoasca proprietarul telefonului la deblocare si la achizitia aplicatiilor din Apple Store. Pentru a evita neplacerile unei eventuale erori de identificare in momentul utilizarii, cei de la Apple au pastrat si metoda deblocarii cu parola, asadar proprietarul are 2 variante la dispozitie. Se pot introduce mai multe amprente, dar numai cea pe care o setam ca amprenta principala ne va fi solitata de telefon.
In concluzie, iPhone 5S face cinste celor de la Apple, fiind un produs remarcabil, performant si foarte util. Noile imbunatatiri aduse sistemului de operare, senzorul de amprenta si placa de baza pe 64 biti sunt unice la telefoanele mobile si in momentul de fata doar dispozitivele produse de Apple le detin.
Despre ThePhoneGeeks
ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializata in rezolvarea oricaror probleme legate de telefonia mobila, membrii echipei avand rolul de a da sfaturi clientilor si de a incuraja utilizarea corecta si la capacitate maxima a dispozitivelor mobile.
Despre EuroGsm
EuroGsm este cel mai mare retailer autohton in domeniul telecom, cu o retea de magazine extinsa la 80 de orase si 112 unitati in cei 16 ani de existenta. Compania aduce pe piata cele mai noi tendinte in domeniul comunicarii mobile, prin diversificarea portofoliului de produse si servicii, si ofera solutii de comunicare inovatoare, telefoane de ultima generatie, accesorii si o gama variata de servicii, precum plata facturilor, abonamente de voce sau date. EuroGsm este ghidul pe care ti-l doresti alaturi cand pornesti in explorarea tehnologiei.
Comentarii articol (0)