Declaratia informativa privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti, pentru anul trecut. Se depune de catre platitorii veniturilor care au obligatia sa retina la sursa impozitul pe venitul nerezidentilor.
Declaratia anuala privind impozitul pe reprezentante. Se depune de catre persoanele juridice din strainatate care au deschis o reprezentanta in Romania.
Declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit, pentru anul trecut, formularul 205. Se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, conform titlului III din Codul fiscal, precum si intermediarii, societatile de administrare a investitiilor, in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii, sau alti platitori de venit, dupa caz, pentru castiguri/pierderi realizate de persoane fizice, aferente tranzactiilor cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.
Atentie! Anul acesta este ultimul in care se mai depune declaratia 205, urmand ca din 2015, angajatorii sa declare impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia unica. Mai exact, anul acesta este ultimul in care angajatorii trebuie sa mai declare in formularul 205 impozitele retinute pentru fiecare beneficiar de venit. Incepand din 2015, angajatorii vor declara impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia unica, si nu in formularul 205 asa cum se intampla in prezent, dupa ce declaratia 112 a fost modificata substantial in luna ianuarie.
Declaratia informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate, pentru platile facute in anul trecut, formularul 400, format electronic. Se depune de catre platitorii de venituri din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.
Comentarii articol (0)