Programul conferintelor va fi de luni pana vineri, 10-14 martie, in intervalul orar 18 - 21, la Biblioteca Nationala din Bucuresti si vor aduce pe scena, in fiecare seara, cate trei profesionisti consacrati: luni - Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina si Mihaela Tatu; marti - Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran; miercuri - Dana Savuica, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu; joi - Andreea Marin, Rucsandra Hurezeanu, Ovidiu Tender; vineri - Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu.
Berti Barbera (foto 3), unul dintre artistii prezenti la evenimente, doreste sa le vorbeasca tinerilor despre pasiunea pentru muzica, dar si pentru lumea in care traieste. Asa cum singur se descrie, el nu este doar un cantaret, cum, din pacate, unii l-au catalogat, ci un artist contemporan, bine ancorat in cultura universala si deschis la noile posiblitati de adaptare a vechilor traditii artistice si spirituale, care, prin articolele, emisiunile si concertele lui, promoveaza valorile umane in intelesul lor universal. Dincolo de muzica, exista un spatiu despre care Berti vorbeste discret si cu atentie, pentru ca nu toti sunt pregatiti pentru asemenea experienta. Povestea lui, imbinata cu ceea ce a invatat in tot acest rastimp, poate reprezenta un punct de atractie pentru tinerii dornici de a afla cum poti trai evitand sabloanele previzibile, independent de cutumele sociale.
"M-am bucurat, atunci cand am primit invitatia de a vorbi in fata liceenilor, pentru ca stiu ca va fi o buna ocazie sa facem un schimb interesant de opinii. Intr-o lume in care valorile sunt neclare si multe lucruri lipsite de substanta au devenit repere, am fost placut surprinsa sa aflu ca mai mult de jumatate dintre liceeni sunt inscrisi in diverse asociatii sau cluburi. Sunt o generatie extrem de pragmatica, informata si comunicativa. E de datoria noastra, a celor mai mari, sa ii invatam sa construiasca lucruri pe o baza solida, lucruri care sa ii faca sa traiasca mai bine si sa fie mai bogati spiritual", spune Andreea Raicu (foto 1).
"Copil fiind, am pus mana pe o carte si mi-am dat seama ca eu traiam o conexiune cu cineva din partea cealalta a pamantului prin intermediul acelei carti, acelor povesti. E ca internetul de astazi, cand intri pe chat si vorbesti cu cineva. Ma conectasem la povestea aia atat de tare si atat de puternic, incat intrasem in poveste", povesteste Vasile Calofir (foto 2).
Caravana Nationala BookLand s-a transformat intr-o serie de conferinte (fara taxa participare!) adresate liceenilor, dupa trei ani in care a strabatut peste 40 de orase, cu scopul de a aduce cartea cat mai aproape de oameni.
Caravana Conferintelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi in alte 22 orase din tara, poposind timp de o saptamana in fiecare. Urmatorul oras din itinerariu este Ploiesti.
Pe durata celor 120 zile (10 martie - 15 iunie si 22 septembrie - 14 decembrie), peste 500.000 de tineri isi vor putea descoperi vocatia, vor putea gasi solutii pentru viitorul profesional si isi vor putea largi orizontul multumita experientelor si ideilor impartasite de cei 360 de profesionisti consacrati, care s-au alaturat BookLand Evolution.
O alta surpriza care li se pregateste liceenilor este platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practica, internship, traineeship si part-time jobs in companii sau organizatii din Romania.
Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.
Comentarii articol (0)