Scopul speakerilor de a-i inspira sa-si descopere vocatia si sa-si urmeze visurile a fost atins, unii dintre elevi alegandu-si mentori cu ajutorul carora sa se orienteze in cariera.
Peste 7000 de liceeni din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Targu Mures, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara au descoperit, astfel, solutii practice pentru dezvoltarea lor profesionala si personala. Sfaturile speakerilor, dar si experientele lor povestite cu mult patos, au ridicat nu de putine ori sala in picioare si au trezit admiratia copiilor.
Una dintre cele mai apreciate personalitati prezente la eveniment a fost actorul Vasile Calofir, care si-a spus povestea de viata - plecand de la un simplu muncitor in Gara de Nord, la actorul de succes de astazi - iar Rucsandra Hurezeanu, proprietara unui mare brand de dermato-cosmetice din tara, le-a vorbit tinerilor despre cum a facut posibila dezvoltarea unui model de business mai putin cunoscut pe piata din Romania.
Tinerii au putut afla povesti diferite, care sa-i ajute sa faca alegerile corecte pe viitor. Scriitoarea Anca Georgiana Dragan a dezvaluit cum a iesit invingatoare din lupta impotriva drogurilor si i-a indemnat pe copii sa fie autentici, sa nu faca compromisuri, iar actorul Andi Vasluianu le-a prezentat liceenilor drumul pe care l-a parcurs, lucrand ca tamplar si vanzator la butic, pentru ca, in cele din urma, sa ajunga unul dintre cei mai buni actori.
"Nimic din ceea ce nu obtii in viata cu sufletul plin si cu pasiune nu e durabil. Poate, pe moment, vei avea o satisfactie, bucuria unui castig minimal, va asigur, insa, ca lucrurile se pot schimba de atatea ori si in atatea directii, incat realmente s-ar putea sa ajungi intr-un punct sa nu te mai recunosti si sa nu mai stii cine esti si, daca nu te-ai construit pe o baza solida, la primul vant mai fioros te poti trezi fara acoperis", a dezvaluit Andreea Marin.
"Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru ca Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, asa ca eu nu pot sa pastrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus si voua, sa nu treaca o zi fara sa sa va ganditi la ceea ce vreti voi sa fiti sau ceea ce deja sunteti dar nu va dati seama", i-a incurajat Vasile Calofir pe tineri.
"Daca vreti sa fiti antreprenori, motivatia nu trebuie sa fie dorinta de a face bani, ci dorinta de a face ceva, dorinta de schimbare . Banii sunt doar rezultatul unei idei bine puse in practica. Trebuie sa iti placa ce alegi sa faci", a marturisit tanarul afacerist Lucian Todea.
"Singura cheie spre succes este munca. Daca esti la munca si te uiti la ceas si te intrebi cat mai ai pana se termina programul, schimba-ti jobul. Daca esti la scoala si esti nerabdator sa se termine ora, spune-i profesorului tau sa-si dea demisia. Nu diploma conteaza, ci ce stiti sa faceti practic. Distrati-va, cititi, instruiti-va si faceti practica!”, i-a sfatuit pe tineri Dragos Anastasiu, unul dintre cei mai buni manageri din industria turismului.
Din dorinta de a le arata copiilor modul in care isi pot incepe si dezvolta singuri o afacere, intr-una dintre cele cinci zile ale conferintelor din fiecare oras a fost inclusa o seara dedicata antreprenoriatului, unde, timp de doua ore, membrii Romanian Business Leaders si sustinatorii proiectului “Vreau sa fiu antreprenor” le-au vorbit tinerilor despre provocarile mediului de afaceri si despre cat de greu e sa fii "patron".
In plus, ca o completare concreta, pregatita tinerilor cu scopul de a-i ajuta in viitoarea profesie, BookLand a lansat si platforma online www.inPractica.ro, prin care acestia au acces la programe de practica, internship, traineeship si part-time jobs in companii sau organizatii din Romania.
Conferintele BookLand Evolution isi vor relua traseul din toamna trecand prin alte 12 orase, unde alte mii de liceeni vor avea ocazia sa cunoasca oameni care sa-i inspire si sa-i motiveze.
Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.
Comentarii articol (0)