Proiectul se desfasoara in 28 de state europene, scopul urmarit fiind expunerea nivelului si modului in care Directiva 2011/92/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatarii sexuale a copiilor si a pornografiei infantile a fost aplicata de statele participante, prin indicarea legislatiei nationale adoptate si intrate in vigoare in acest sens. Proiectul este organizat in parteneriat cu Missing Children Europe, Allen & Overy, The European NGO Alliance for Child Safety Online (eNACSO) si ECPAT.
Echipa nationala este formata din: Badea Gabriel Valentin (coordinator national), Dobre Camelia Elena, Ghicajanu Daniela, Halici Elena-Delia, Lozneanu Diana Iuliana, Lungu Alis si Muzechearu Georgiana. Acestia vor lucra sub indrumarea urmatorilor parteneri nationali: Salvati Copiii Romania, Ministerul Justitiei, George M. R. Zlati, avocat, Cristina Tomulet, seminarista CEDO si Drept Constitutional, Lect. Univ. Dr. Madalina Botina, Lect. Univ. Dr. Marinela Marin, Prof. Univ. Dr. Ioana Vasiu.
ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept si a tinerilor juristi. Ideea infiintarii asociatiei a fost aceea de a promova legaturi internationale si intelegerea reciproca intre studentii de pe ambele parti ale cortinei de fier, momentan ELSA functionand in 42 de tari, in cadrul a peste 300 de Facultati de Drept. ELSA Romania a luat fiinta in 1990, fiind singura asociatie a studentilor la Drept care activeaza la nivel national, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu-Mures si Timisoara.
Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunitatilor oferite studentilor la Drept si tinerilor juristi de a dobandi cunostinte noi despre alte culturi si sisteme legale, in spiritul dialogului critic si al cooperarii stiintifice, contributia la formarea unor viitori juristi cu o deschidere intelectuala cat mai larga si cu aptitudini profesionale cat mai bine dezvoltate, precum si incurajarea studentilor la Drept si a tinerilor juristi sa actioneze pentru binele societatii.
Comentarii articol (0)