Incasarile bugetare mici tin in sah reducerea cotei CAS, titreaza capital.ro.
Nivelul CAS ar trebui sa scada cu cinci puncte procentuale de luna viitoare, insa calculele „de acasa“ nu se potrivesc prea bine cu cele de la discutiile cu FMI, CE si BM.
Reducerea cotei de CAS cu cinci puncte procentuale este una dintre masurile promise de guvernul Ponta inca de acum doi ani. Din pacate, pana acum nu s-a materializat si nu se stie exact nici ce sanse sunt ca modificarea sa se puna in aplicare de la 1 iulie, asa cum se doreste.
Asigurarea pentru masina second hand. Merita sau nu?, se intreaba economica.net.
Modalitatile prin care firmele de asigurare din Romania evalueaza pretul masinilor vechi fac ca prima pentru CASCO sa fie, in cazul anumitor automobile, atat de mare incat ar putea acoperi pretul real de piata al masinii in doar 2-3 ani. Un BMW sau un Audi cu peste 150.000 de kilometri la bord este evaluat de asiguratori la aproximativ 20.000 de euro, desi nu mai poate fi vandut cu mai mult de 9000-10.000 de euro.
Doua sunt metodele prin care firmele de asigurare din Romania evalueaza suma asigurata pe CASCO in cazul autovehiculelor rulate, iar ambele metode par sa umfle pretul comparativ cu realitatile pietei.
Colosii statului Ce companii fac performanta si ce ruine se adancesc in pierderi, anunta evz.ro.
Oltchim a reusit sa atinga un record negativ anul trecut, perioada in care s-a aflat in insolventa, inregistrand o pierdere de un miliard de lei, potrivit rezultatelor financiare publicate de Ministerul Finantelor.
Zilele trecute, Ministerul Finantelor a publicat rezultate financiare ale companiilor. In timp ce unele firme de stat au inregistrat performante deosebite, altele o duc tot mai prost.
Romanii au luat o pauza in aprilie de la plata ratelor la credite, mentioneaza adevarul.ro.
Numarul de restantieri persoane fizice la creditele contractate de la banci si institutii financiare a revenit pe crestere in aprilie, luna in care a fost Pastele, iar unii romani au ales sa faca mai multe cumparaturi si sa amane plata ratei.
Astfel, numarul de restantieri la credite a crescut in aprilie cu peste 8.600 de persoane fizice fata de martie, la 677.053. De asemenea, numarul restantelor a inregistrat un avans de peste 10.000, la 902.000, o parte dintre romani avand restante la doua sau mai multe imprumuturi, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Comentarii articol (0)