Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a dat joi asigurari ca pana la 15 septembrie elevii din clasa I si a II-a vor avea manuale noi, chiar si in forma electronica.
Oficialul a mai spus ca miercuri a fost termenul limita pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor, astfel ca pentru manualele de clasa I, sunt aproximativ 10 ofertanti, iar pentru manualele de clasa a II-a exista sase-sapte ofertanti, informeaza Mediafax.
Posibilitatea introducerii in sistemul de invatamant a manualelor scolare electronice exista inca din 2013.
Mai exact, anul trecut a fost lansata in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor scolare in invatamantul preuniversitar.
Potrivit proiectului, manualele scolare nu vor mai fi disponibile doar in varianta tiparita, ci elevii ar putea primi, la achizitionarea manualului, si componenta digitala, stocata pe un CD.
In plus, varianta digitala va fi disponibila si online, pe platforma www.manuale.edu.ro, pagina aflata momentan in constructie.
Conform proiectului elaborat de MEN, noile manuale pilot urmau sa fie utilizate chiar incepand din anul scolar 2013-2014, doar pentru elevii clasei I si doar in paralel cu cele existente deja. Ulterior, din 2014, ministerul urma sa elaboreze treptat manuale si pentru celelalte clase, procesul finalizandu-se in 2018.
Aceste masuri nu au fost puse in practica. Elevii ar urma sa primeasca manualele in format electronic de abia din 15 septembrie, adica de la inceputul anului scolar 2014-2015, dupa cum a declarat joi Remus Pricopie.
Conform MEN, componenta digitala este o forma electronica a manualului scolar, care cuprinde:
- forma *pdf. a continutului variantei tiparite a manualului scolar,
- activitati multimedia interactive de invatare – AMII, care pot fi exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme si simulari care aduc un plus de profit cognitiv.
Comentarii articol (0)