avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Amanare clasa pregatitoare/repetarea anului
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Amanare clasa pregatitoare/repetarea anului

Buna ziua,

In ce conditii legale poate repeta un copil clas pregatitoare? Rezultatele scolare nu sunt satisfacatoare, familia decide sa nu continue clasa I, copill s-ar frustra din cauza decalajului comparativ cu restul clasei si nu ar reusi sa se acorde cu noile cerinte scolare?

Imi puteti indica, va rog, cadrul legal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Olaru , Avocat 12:17, 12 Aprilie 2016
Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar in vigoare de la 13 ianuarie 2015:


Art. 109. - (1) Înscrierea în clasa pregătitoare/clasa I, se face conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.
(2) În situaţia în care, pe durata clasei pregătitoare ori a clasei I, elevul acumulează absenţe urmare a unor probleme de sănătate sau se observă, din cauza înscrierii anticipate din punct de vedere al vârstei, manifestări de oboseală sau de neadaptare şcolară, părinţii, tutorii sau susţinătorii legali pot depune la unitatea de învăţământ o solicitare de retragere a copilului în vederea reînscrierii în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I în următorul an şcolar.
(3) În situatia solicitarii de retragere mentionate la alin. (2), unitatile de învatamânt vor consilia parintii, tutorii sau sustinatorii legali privind nevoia de a lua decizii în interesul educational al elevului si îi vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decât în situatia în care evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta necesitatea reînscrierii în clasa pregatitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)
Clasa zero vhojda vhojda In anul scolar 2013/2014, un prescolar care nu a fost in clasa O, (din diferite motive), si are varsta de 7 ani, poate urma cursurile scolare in clasa I ? ... (vezi toată discuția)