avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua, Exista vreo lege care ma obliga sa inscriu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua, Exista vreo lege care ma obliga sa inscriu copilul ...

Buna ziua,
Exista vreo lege care ma obliga sa inscriu copilul in clasa 0 daca a implinit 6 ani inainte de inceperea scolii?
Ma intereseaza daca exista vreo lege pentru ca as vrea sa mai tin copilul inca 1 an acasa si sa il dau la 7 ani la scoala.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 17:38, 7 Septembrie 2021
Art.29 din Legea 1/2011 alin 2 În clasa pregătitoare sunt înscriși copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
(3) În clasa pregătitoare din învățământul special sunt înscriși copii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor legali sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa zero vhojda vhojda In anul scolar 2013/2014, un prescolar care nu a fost in clasa O, (din diferite motive), si are varsta de 7 ani, poate urma cursurile scolare in clasa I ? ... (vezi toată discuția)
Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)
Amanare clasa pregatitoare/repetarea anului ContSters378070 ContSters378070 Buna ziua, In ce conditii legale poate repeta un copil clas pregatitoare? Rezultatele scolare nu sunt satisfacatoare, familia decide sa nu continue clasa I, ... (vezi toată discuția)