ACCES GRATUIT
Privatizarea pe piata de capital este cea mai eficienta, afirma conducatorii marilor burse din Europa de Est
Privatizarea prin piata de capital este cea mai eficienta, a declarat luni, la Bucuresti, directorul general al Bursei de la Budapesta, Zsolt Horvath, la evenimentul organizat de Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ cu prilejul marcarii a zece ani de la redeschidere.
Articolul continuă mai jos
Privatizarea prin piata de capital este cea mai eficienta, a declarat luni, la Bucuresti, directorul general al Bursei de la Budapesta, Zsolt Horvath, la evenimentul organizat de Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ cu prilejul marcarii a zece ani de la redeschidere. La rândul sau, presedintele Bursei din Varsovia, Wieslaw Rozlucki, a afirmat ca este suta la suta sigur ca privatizarea prin bursa a avutiei nationale este cea mai eficienta din punct de vedere al perspectivei economice pe termen lung. "Nu exista un mod mai bun de a privatiza decât cel pe piata de capital", a spus oficialul polonez, care a deschis luni sedinta de tranzactionare la BVB. Rozlucki a subliniat ca, în perspectiva intrarii României în Uniunea Europeana, companiile locale trebuie sa puna accent pe competitivitate, iar daca o companie are o singura sursa de finantare - creditul bancar - atunci aceasta va fi slaba pentru a face fata competitiei viitoare pe piata unica europeana. El a recomandat, de asemenea, conducerii BVB sa aplice standarde ridicate de listare, pentru ca acestea nu descurajeaza ci încurajeaza listarea de noi societati, credibilitatea fiind esentiala pe piata de capital. Presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci a Senatului României, Varujan Vosganian, a facut un apel ca guvernul "sa se aplece cu mai multa consideratie catre piata de capital" si sa se implice în acest moment în sustinerea Bursei, care trebuie ajutata "atunci când îi este bine". Referindu-se la privatizarea Bancii Comerciale Române, Vosganian a afirmat ca BVB a fost din nou absenta si ca a ratat un moment important, aceasta fiind o pierdere pentru economia de piata din România. "La BCR nu am reusit sa facem privatizare pe piata de capital. Cu CEC am o presimtire ca nu îl vom vedea asa curând listat", a aratat la rândul sau vicepresedintele Comisiei Buget, Finante, Banci a Camerei Deputatilor, Gratiela Iordache, care a adaugat ca spera ca momentul când pachetul rezidual de actiuni de la BRD a fost vândut direct si nu pe piata de capital sa nu se mai repete vreodata.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)