1. Aveti grija la butoanele false de download, pe site-urile cu continut piratat. Inainte sa dati click, incercati sa stati cu cursorul pe link si sa verificati daca la capatul URL-ului este un .exe. Daca da, nu dati click.
2. Asigurati-va ca aveti mereu instalata ultima versiune de browser. Alfel, sansele ca sistemul sa fie infectat cu virusi sau aplicatii malware sunt destul de mari.
3. Ignorati mesajele de tipul “You need a plugin to watch this video”. De cele mai multe ori, aceste mesaje sunt invitatii deschise catre virusi.
4. Antivirusul este sfant cand vine vorba de protectie. Asa ca este esential sa aveti un antivirus care sa ruleze in permanenta in background.
5. Instalarea unor plugin-uri de securitate este necesara. Pentru acest lucru, trebuie sa va logati in panoul de control al blogului si sa cautati meniul Plugins->Add New. Cateva din plugin-urile de securitate pe care le puteti incerca sunt: BulletProof Security, Worfence si WordPress Database Backup (pentru salvarea datelor).
6. La orice instalare de plugin-uri, umblati la setari. Folositi nume mai complicate la user si o parola puternica, formata din cifre, litere mari si mici.
7. Alegeti o companie de gazduire web care va poate asigura securitatea necesara blogului vostru. Pe www.webhosting4.net ai preturi rezonabile pentru certificatele de securitate Symantec, GeoTrust, Thawte, TrustWave, sau Comodo. Oferta lor include si scanarea anti-malware, precum si instrumente care iti asigura confidentialitatea datelor.
Comentarii articol (0)