Circulatia rutiera este restrictionata inclusiv astazi pe anumite sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene, dupa cum informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.
In afara autovehiculelor pentru transportul de persoane, circulatia celorlalte este interzisa, intre 11 si 13 aprilie, pe unele sectoare din Autostrada 2, Drumul National 7 si Drumul National 39, dupa cum urmeaza:
Mai exact, restrictiile se aplica vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone (pe A2) si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone (pe DN7 si DN39).
Autovehiculele rutiere pentru transportul de persoane care sunt exceptate de restrictii sunt, potrivit Hotararii Guvernului nr. 1777/2004, autoturismele, microbuzele, autobuzele si autocarele. Totodata, exceptie fac, printre altele, si vehiculele unitatilor Ministerului Apararii sau ale serviciilor pentru situatii de urgenta, precum si anumite transporturi, cum ar fi cele de carne, lapte, peste sau fructe.
Acest act normativ prevede ca aceia care nu tin seama de restrictii pot fi amendati cu sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei.
Traficul rutier este supravegheat de 8600 de politisti, 415 radare si un elicopter
In acelasi timp, Ministerul Afacerilor Interne a anuntat de joi ca, in perioada Pastelui, se iau masuri sporite de precautie pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea accidentelor de circulatie.
Mai exact, pe drumuri sunt aproximativ 1.800 de politisti rutieri si 6.800 de politisti de ordine publica, iar vitezomanii sunt depistati in trafic cu ajutorul a 415 radare mobile -- adica mai bine de jumatate din totalul de 639 de aparate pe care le are Politia Romana.
"In strada vor fi 1.800 de politisti rutieri, sprijiniti de 6.800 de politisti de ordine publica, intrucat ne asteptam ca, incepand de maine (10 aprilie - n.r.), valorile de trafic sa creasca semnificativ, avand in vedere ca multi romani isi petrec aceasta minivacanta in statiuni montane sau la rude din alte localitati. Politia Romana va avea in teren 415 radare pentru a-i descuraja si sanctiona pe cei care pun in pericol siguranta in trafic", a declarat Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne.
In plus, a mai precizat ministrul la videoconferinta de joi, este folosit si un elicopter pentru supravegherea drumurilor foarte aglomerate: "Pentru a sprijini misiunile Politiei, am dispus ca un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie sa desfasoare misiuni de supraveghere a traficului rutier de pe cele mai aglomerate rute. Vreau sa profit de prezenta dumneavoastra, a presei, pentru a recomanda conducatorilor auto sa circule prudent si sa se informeze din timp cu privire la eventualele rute ocolitoare in cazul traseelor aglomerate. Atentie mare la drumurile montane, unde mai sunt zone acoperite de zapada si unde sunt necesare anvelope de iarna".
Pentru a evita aglomeratia, Politia Romana recomanda soferilor sa foloseasca urmatoarele rute alternative:
- pentru Drumul National 1: Drumul National 1A Bucuresti – Buftea - Ploiesti – Brasov sau Drumul National 71 Bucuresti – Targoviste – Pucioasa – Sinaia – Brasov;
- pentru Drumul National 7 Bucuresti – Gaesti – Pitesti: Autostrada 1 Bucuresti – Pitesti;
- pentru Autostrada 2 Bucuresti – Constanta: Drumul National 2 – Drumul National 2A Bucuresti – Urziceni – Slobozia – Constanta.
Sunt mai multi politisti si la punctele de trecere a frontierei
Totodata, MAI a anuntat ca se iau si o serie de masuri pentru a asigura reducerea timpului de asteptare la punctele de trecere a frontierei de stat, astfel ca sunt la datorie in jur de 3.000 de politisti de frontiera.
"Am cerut conducerii Politiei de Frontiera sa ia toate masurile pentru ca timpul de tranzit la trecerea granitei sa nu fie mai mare decat este absolut necesar. Pentru realizarea unui control operativ si fluent dar si pentru evitarea aglomerarilor, in aceste zile vor fi la datorie aproximativ 3.000 de politisti de frontiera. Totodata, in functie de valorile de trafic, numarul arterelor de control din punctele de trecere a frontierei va fi marit, astfel incat timpul de asteptare sa fie cat mai redus", a precizat ministrul Gabriel Oprea.
In plus, in parteneriat cu politiile din Ungaria si Bulgaria, se fac actiuni "in oglinda" pentru monitorizarea traficului rutier pe drumurile care duc spre punctele de trecere a frontierei.
Comentarii articol (1)