ACCES GRATUIT
Guvernul si bancile vor sustine mai puternic pregatirea IMM-urilor pentru integrare
Întreprinderile mici si mijlocii, ca soldati ai economiei românesti, trebuie sustinute mai puternic, atât legislativ cât si financiar, pentru ca în 2006 sa se dezvolte în vederea integrarii cu succes pe piata comunitara, a declarat, joi, vicepremierul Gheorghe Copos, într-un seminar economic. Cu prilejul seminarului "Solutii de finantare a afacerilor mici si mijlocii", organizat de Templus Advertising în parteneriat cu Guvernul României si o serie de banci, a fost subliniata necesitatea gasirii de solutii cu adevarat eficiente pentru dezvoltarea IMM-urilor.
Articolul continuă mai jos
Întreprinderile mici si mijlocii, ca soldati ai economiei românesti, trebuie sustinute mai puternic, atât legislativ cât si financiar, pentru ca în 2006 sa se dezvolte în vederea integrarii cu succes pe piata comunitara, a declarat, joi, vicepremierul Gheorghe Copos, într-un seminar economic. Cu prilejul seminarului "Solutii de finantare a afacerilor mici si mijlocii", organizat de Templus Advertising în parteneriat cu Guvernul României si o serie de banci, a fost subliniata necesitatea gasirii de solutii cu adevarat eficiente pentru dezvoltarea IMM-urilor. "Daca în 2005, Guvernul a aprobat Ordonanta privind recapitalizarea Bancii de Export-Import a României EXIMBANK cu 20 milioane de euro, pentru 2006 speram sa crestem aceasta suma cu înca 80 milioane de euro. Recapitalizarea EXIMBANK vine sa sprijine eforturile Guvernului în sustinerea exporturilor României, prin extinderea operatiunilor de export si crearea unui mecanism de concurenta pe pietele interne, incluzând finantari, garantii si asigurari", a precizat vicepremierul Copos.
În acest context, Agentia Nationala pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), a beneficiat, la rectificarea bugetara, de 200 miliarde lei pentru programul de investitii. Pentru bugetul ANIMMC pe 2006, vicepremierul Copos a evidentiat ca a reusit sa determine, 'prin argumente solide', dublarea acestuia, respectiv 1.300 miliarde lei pe 2005 la 2.467 miliarde lei. IMM-urile au, de altfel, cel mai mult nevoie de un astfel de sprijin pentru a deveni competitive pe piata UE. Conform unui raport al Bancii Mondiale, România este între primii 12 performeri în ceea ce priveste dezvoltarea mediului de afaceri în 2005. "Datorita întaririi monedei nationale, în 2005, întreprinzatorii români s-au confruntat cu probleme extrem de dificile, în special cei care au ca activitate principala exportul. A fost greu, chiar foarte greu în multe momente dar a trebuit sa facem acest sacrificiu pentru o scurta perioada de timp, comparativ cu alte tari care s-au integrat deja. Daca nu vom investi în tehnologii moderne de productie, vom avea mari probleme în 2007, când România va deveni membru al UE", a spus vicepremierul Copos. Obiectivul seminarului a fost promovarea produselor si serviciilor oferite de institutiile financiar-bancare IMM-urilor si de a crea un dialog deschis între oficialitati, bancheri si întreprinzatorii care doresc sa acceseze linii de finantare. "Am vorbit, pâna în prezent, cu mult mai mult decât am facut efectiv pentru a sprijini creditarea IMM-urilor. Este momentul de a inversa situatia, punând la dispozitia investitorilor produse accesibile de finantare a afacerilor", a declarat Ionut Patrahau, director general adjunct la Banca Transilvania.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)