Actul normativ intrat vineri in vigoare stabileste anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata incepand cu 1 ianuarie 2012 pana pe 31 ianuarie 2015 pentru sapte categorii de contribuabili.
Anularea CASS se va face din oficiu de catre Fisc, iar cei care au platit deja contributia pot solicita restituirea CASS.
Aflati de aici care sunt contribuabilii care scapa de datorii si daca va numarati printre acestia!
Normele de aplicare a legislatiei privind acordarea voucherelor de vacanta au fost aprobate printr-o Hotarare de Guvern.
Astfel, atat salariatii din mediul privat, cat si cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanta in limita a sase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar in turismul romanesc.
Voucherele de vacanta reprezinta bonuri de valoare, emise de unitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice, care sunt acordate persoanelor angajate prin incheierea unui contract individual de munca.
Detalii aici!
Incepand cu 1 ianuarie 2016, militarii si politistii, dar si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare vor beneficia din nou de pensii ocupationale, asa cum s-a intamplat si pana in 2011.
Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial si stabileste ca aceste categorii de persoane vor putea primi pensie de serviciu, pensie de invaliditate si pensie de urmas.
Toate informatiile, aici.
Doua noi tipuri de entitati juridice, inexistente pana acum, sunt introduse in legislatia romanesca odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 219/2015 privind economia sociala, care urmeaza sa isi produca efectele de la 27 august 2015.
Mai precis, intreprinderea sociala si intreprinderea sociala de insertie sunt noile societati care vor trebui sa asigure insertia profesionala a persoanelor din grupuri vulnerabile sau defavorizate.
Actul normativ urmareste dezvoltarea comunitatilor locale, crearea de noi locuri de munca si implicarea persoanelor cu diverse probleme in activitati cu caracter social si/sau economic.
Puteti citi in acest articol pe larg despre noile prevederi.
Contribuabilii pot transmite deja catre Ministerul de Finante raportarile contabile pentru primul semestru al anului, aplicatia care permite depunerea online a bilanturilor fiind publicata pe pagina Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Cei care nu depun raportarile contabile pana la data de 17 august vor fi sanctionati contraventional, cu amenzi ce pot ajunge pana la 5.000 de lei.
Aflati aici de unde poate fi descarcata aplicatia care permite generarea si transmiterea bilanturilor contabile la 30 iunie 2015.
Atat firmele, cat si cetatenii obisnuiti se gasesc uneori in situatia de a trebui sa publice acte in Monitorul Oficial.
Pierderile de acte, inmatricularile de firme, actualizarile actelor constitutive, convocarile la adunarile generale ale actionarilor si multe alte documente trebuie sa apara obligatoriu in Monitorul Oficial al Romaniei.
In acest articol aflati care sunt toate tarifele prevazute pentru publicarea articolelor in gazeta oficiala a statului in 2015.
Noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA, care se aplica de la inceputul lunii februarie tuturor firmelor nou-infiintate in Romania, va suferi cateva modificari.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat recent, in dezbatere publica, trei proiecte de acte normative prin care opereaza schimbari la reglementarile actuale.
Detalii aici!
Actul normativ privind dreptul de autor si drepturile conexe isi propune sa usureze difuzarea operelor orfane, acele opere pentru care nu a fost identificat sau localizat niciun titular al drepturilor de autor.
Aici veti afla care sunt categoriile opere si fonograme carora li se aplica statutul de opere orfane.
Tarifele aplicabile in cazul cererilor de divort difera in functie de motivul pentru care sunt introduse astfel de cereri in instanta.
Gasiti in acest articol valoarea taxelor judiciare de timbru in cazul mai multor variante de divort.
Comentarii articol (0)