1. “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, in selectia oficiala Festivalului de Film de la New York
Festivalul de Film de la New York se desfasoara in perioada 25 septembrie - 11 octombrie. Productiile prezentate in cadrul acestuia sunt selectate, "pe baza meritelor lor", de Film Society of Lincoln Center.
Printre cele 26 de lungmetraje alese anul acesta se regaseste si flmul “Comoara” a lui Corneliu Porumboiu, care este considerat, potrivit site-ului oficial al evenimentului, "o fabula moderna in care doi barbati cauta o comoara ingropata in curtea din spate", dar si “cel mai ambiguu si fascinant film al regizorului roman, unul dintre cei mai subtili cineasti”.
Pelicula lui Porumboiu a primit recent premiul “Un Certain Talent” la ultima editie a Festivalului de la Cannes, festival la care regizorul si scenaristul roman a fost laureat si in 2006, atunci cand i-a fost acordat premiul pentru debut Camera d'Or la renumitul festival francez.
2. Incepe Romania International Film Festival, la Vama Veche si Bucuresti
Cea de-a 11-a editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), un eveniment cinematografic ce prezinta filme care nu sunt distribuite in circuitul multiplexurilor, va avea loc intre 19-30 august la Amfiteatru-La Pescarie din Vama Veche si intre 19-25 octombrie la Cinema Union din Bucuresti.
La cea de-a 11-a editie, Ro-IFF aduce atat filme bune, cat si multe surprize. Astfel, la Vama Veche vor fi proiectate lungmetraje din sectiunile competitionale CineBlackSea si Femeia in Cinema, precum si din sectiunile necompetitionale Focus, 2x3, XTREME, Rockzone (Club 27), Filmul de la miezul noptii/ Midnight Film.
Peliculele vor fi reluate in etapa a doua a festivalului, la Bucuresti.
Ro-IFF este un eveniment care promoveaza cineasti est-europeni din zona Marii Negre (in special prin competitia CineBlackSea) si are, de asemenea, o sectiune competitionala rezervata femeilor-regizor (Woman in Cinema).
3. Simona Halep, in sferturile de finala ale turneului de la Montreal
Simona Halep, clasata 3 WTA, a invins-o joi seara la Toronto, in optimile de finala ale turneului canadian, pe jucatoarea Angelique Kerber (Germania, 11 WTA), la capatul unui meci de trei seturi, extrem de disputat.
Halep pare sa-si fi regasit forma buna de la inceputul anului, astfel incat, dupa victoria in doua seturi obtinuta cu Elena Jankovic, a venit randul nemtoaicei Kerber sa se recunoasca invinsa in fata jucatoarei romance.
Simona Halep a castigat la capatul a mai bine de doua ore de joc, pe seturi: 6-3, 5-7, 6-4 si o va intalni in sferturile de finala ale turneului Premier 5 de la Toronto pe poloneza Agnieska Radwanska.
"Am dat totul pentru victorie. Punctul meu forte a fost ca am stiut cum sa deschid unghiurile astazi", a declarat Simona la finalul meciului cu Kerber.
4. Concerte rock si competitie de ciclism, la festivalul In Transylvania, langa Fagaras
Editia din acest an a festivalului In Transylvania, care se va desfasura, in perioada 20-23 august, in zona Dragus-Sambata de Sus, in apropiere de Fagaras, va include concerte sustinute de trupe rock si o competitie de ciclism, turistii putand sa se cazeze cu corturi intr-un camping amenajat.
Scena festivalului In Transylvania si campingul pentru turisti vor fi amenajate pe o partie din zona Dragus-Sambata de Sus, la editia din acest an urmand sa concerteze mai multe trupe rock din tara, precum ROA si Subcarpati, dar si din strainatate, inclusiv doua trupe-tribute.
Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare si dusuri, iar accesul se va face in baza unei bratari speciale pentru festival.
De asemenea, vor fi organizate after-party-uri, la care atmosfera va fi intretinuta de DJ.
Organizatorii festivalului - Asociatia Padina Fest - au inclus in program si o competitie sportiva, Maratonul Transilvaniei, pentru amatorii de ciclism.
Un abonament pentru toate cele patru zile de festival costa 80 de lei, iar preturile biletelor pentru o zi variaza intre 15 si 50 de lei.
Organizatorii recomanda celor care ajung la festival si parcul de aventura din Dragus, aflat in apropiere, acolo unde participantii la In Transylvania vor benefecia de reduceri, pe baza bratarii de acces de la festival.
Exista intotdeauna speranta. Chiar si intr-o tara in care realitatea e impovaratoare, iar oamenii gasesc mai usor motive pentru a se cufunda in ofuri coplesitoare. Nu e simplu sa fii optimist in Romania, insa nici imposibil nu este. Trebuie doar sa te incapatanezi suficient de tare ca sa descoperi experientele pozitive, lucrurile bune, realitatile fericite. In weekend noi va prezentam cel putin o stire pozitiva din Romania. Ca sa intelegem ca realitatea are mereu si o valenta de care merita sa ne bucuram. Alte motive de bucurie mai gasiti aici.
Comentarii articol (0)