Noul an scolar va debuta pe 14 septembrie, iar la scolile din sectorul 3 profesorii vor veni la cursuri cu laptopuri sau tablete pe care va fi implementat, cu ajutorul sistemelor wi-fi de care beneficiaza institutiile de invatamant, un catalog electronic.
Potrivit Agerpres, in fiecare scoala va exista un astfel de catalog in care profesorii vor trece notele si absentele elevilor, fiecare notare urmand a fi trimisa apoi prin sms sau email parintilor copiilor.
Proiectul-pilot prin care catalogul electronic va fi introdus in scolile din sectorul 3 a fost lansat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat Robert Negoita, primarul sectorului 3, si Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei.
Cei doi oficiali au precizat ca, prin intemediul noului sistem, absentele elevilor se vor diminua semnificativ, iar mediile acestora vor creste, ca o consecinta a unui control mult mai bun din partea parintilor asupra activitatii scolare a celor mici.
"Argumentele principale pentru care am dorit implementarea acestui sistem au fost: relationarea cu ministerul si inspectoratele devine mult mai usoara, datele vor fi transmise rapid, online. Daca profesorii aveau pana acum de facut raportari si situatii care durau ore intregi, astazi ele vor fi scurte, un click, adica o secunda. Cel mai important este si imbunatatirea comunicarii dintre profesori si parintii elevilor. Pentru orice modificare, mentiune in contul elevului, sistemul genereaza in mod automat SMS catre parinti", a declarat edilul sectorului 3, Robert Negoita.
La randul sau, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a afirmat ca ministerul pe care il conduce spera, prin implementarea noului sistem, la rezultate mult mai bune ale elevilor la evaluarea nationala.
Parintii vor detine un cont propriu prin care vor verifica situatia scolara a copilului
Fiecare parinte care are un copil inscris la o scoala din sectorul 3 al Capitalei va avea un cont propriu pe care il va primi prin instiintare de la Primarie sau scoala si va putea intra de pe orice calculator, laptop sau telefon pentru a vedea toata activitatea scolara a copilului.
"Parintele si elevul nu pot interveni in catalog, doar profesorul. Va fi o confidentialitate a elevului. Stiti, la catalogul clasic se pot sti notele oricarui elev. In momentul in care profesorul a completat nota sau absenta parintele afla si (...) poate lua atitudine in timp util", a explicat pentru Agerpres Roxana Simion, reprezentanta firmei care implementeaza proiectul in scoli.
Nota: Daca proiectul va avea succes, Ministerul Educatiei isi propune sa implementeze catalogul electronic, pana in 2020, in toate scolile din Romania, cu ajutorul unor finantari europene.
Comentarii articol (1)