Programat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, noul Cod fiscal va suferi noi modificări. Anunțul a fost făcut, vineri, de premierul Victor Ponta. Măsurile, discutate într-o ședință extraordinară a Guvernului, urmează să fie aprobate marți.
Printre modificările anunțate se numără schimbarea regimului fiscal al microîntreprinderilor și scăderea impozitului pe dividende la 5% din 2016, nu din 2017 cum era prevăzut inițial.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Peste 50.000 de români riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, pentru că au pariat în perioada 10-30 septembrie pe site-uri neautorizate în România.
Marea majoritate a pariorilor pasibili de amenzile Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) sunt clienţii Bet365, casă de pariuri căreia i-a fost retrasă recent licenţa de funcţionare în ţara noastră.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, printr-o decizie luată recent într-un recurs în interesul legii, condiţiile în care salariaţii pot fi chemaţi la serviciu în zilele libere legale.
ICCJ a admis un recurs în interesul legii referitor la aplicarea prevederilor Codului muncii în cazul angajatorilor care se ocupă în centrele comerciale cu comercializarea cu amănuntul a produselor nealimentare.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Candidații sau șoferii care au sindromul de apnee în somn (oprirea temporară a respiraţiei) vor putea obține permisul auto doar după ce vor obține un aviz medical. Avizul va confirma, în cazul prezenţei sindromului, că persoana în cauză îşi controlează afecţiunea în mod corespunzător, respectă un tratament adecvat şi prezintă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte somnolenţa.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Contribuabilii care își vor achita datoriile restante la data de 30 septembrie 2015 față de bugetul de stat până la 31 martie 2016 vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente. În anumite condiții, este posibilă și anularea de la plata unei părți din dobânzi.
Îndeplinirea condițiilor cerute de lege va duce la anularea tuturor penalităților de întârziere aferente obligațiilor de plată principale, precum și cota de 54,2% din dobândă.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Sumele provenite din norma de hrană primite de personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională nu trebuie să fie incluse în totalul veniturilor nete. Până la decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanțele aplicau în mod diferit prevederile legale în momentul calculării pensiei de întreținere.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Societatea de asigurare Euroins a intrat în procedura de redresare financiară în urma unei decizii luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). În maximum 20 de zile, Consiliul de Administrare Euroins va trebui să depună la ASF un plan de redresare.
Reprezentanţii ASF au ţinut să sublinieze că Euroins îşi poate desfăşura activitatea în continuare, iar poliţele clienţilor societăţii îşi păstrează valabilitatea.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Guvernul a aprobat vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a doua rectificare bugetară din 2015. Prima rectificare a fost făcută în a doua jumătate a verii.
În baza rectificării vor primi bani în plus, printre alții, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (ajutoare pentru secetă, pentru motorină, cofinanţări europene), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală), dar și Serviciul Român de Informaţii.
Informaţii despre subiect în acest articol.
Contribuabilii care au plătit Fiscului în mod nejustificat o anumită sumă vor primi din partea instituției dobânzi aferente banilor respectivi, calculate încă de la data la care a fost efectuată plata, conform unei decizii a Curții Constituționale. Dobânda pe care Agenția Națională de Administrare Fiscală va trebui să o achite contribuabililor se ridică la aproape 11% pe an.
Informații despre subiect în acest articol.
De la 1 ianuarie 2016, când vor intra în vigoare atât prevederile Codului de procedură fiscală, cât și cele ale Codului fiscal, toți contribuabilii care desfășoară tranzacții cu persoane afiliate va avea obligația depunerii dosarului prețurilor de transfer. Obligația, din momentul în care va fi atins sau depășit cuantumul prevăzut de lege.
Informații despre subiect în acest articol.
Comentarii articol (0)