Șeful ANRE: Prețul la curentul electric, redus de la începutul anului viitor, titrează romanialibera.ro
Prețul la curentul electric va fi redus cu 5-6% pentru populație, iar tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului. Potrivit președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileț, tarifele de energie urmează să scadă începând cu 1 ianuarie.
"De la 1 ianuarie, tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie", a spus Havrileț, la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.
Cât va plăti Ministerul de Finanţe unui specialist pentru implementarea plăţilor cu cardul, anunţă gandul.info
Finanţele vor angaja, pe o perioadă de trei ani, un specialist care să se ocupe de implementarea sistemului de plăţi cu cardul ale impozitelor şi taxelor, care va fi plătită cu 5.000 de euro net pe lună, finanţarea pentru modernizarea infrastructurii Trezoreriei urmând să fie semnată în decembrie.
"Platforma ghiseul.ro va fi integrată cu proiectul nostru de dezvoltare a infrastructurii Trezoreriei, este un proiect finanţat din fonduri europene, în decembrie semnăm contractul de finanţare", a declarat joi Valentin Mavrodin, director general al Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
Companiile în insolvență amenință stabilitatea sistemului bancar, scrie capital.ro
Numărul firmelor care au intrat în administrare specială anul acesta a scăzut la jumătate față de anul trecut, dar valoarea companiilor a rămas la fel de mare, cu efecte directe asupra economiei, în general, și asupra băncilor comerciale, în special.
Evoluția insolvențelor este un indicator al evoluției economiei în general, dar și al restanțelor bancare, mai ales atunci când companiile care intră sub administrare specială sunt mari, cu cifre de afaceri de peste un milion de euro. De regulă, aceste companii au împrumuturi bancare contractate, iar intrarea în faliment, așa cum se întâmplă cu mai mult de 90% dintre companiile în insolvență, înseamnă pierderi pentru banca creditoare.
Comentarii articol (0)