ACCES GRATUIT
Salariul mediu net pe economie a crescut in noiembrie cu 4,3 la suta fata de luna precedenta
Salariul mediu net pe economie a crescut în luna noiembrie cu 4,3 la suta fata de luna precedenta, ajungând la 774 lei noi /RON/, iar câstigul salarial mediu brut s-a cifrat la 1.017 RON, în crestere cu 4,4 procente, informeaza Institutul National de Statistica /INS/.
Articolul continuă mai jos
Salariul mediu net pe economie a crescut în luna noiembrie cu 4,3 la suta fata de luna precedenta, ajungând la 774 lei noi /RON/, iar câstigul salarial mediu brut s-a cifrat la 1.017 RON, în crestere cu 4,4 procente, informeaza Institutul National de Statistica /INS/. Cele mai mari salarii medii nete au fost realizate în activitatea de intermedieri financiare - 2.660 RON (în crestere cu 29,8 la suta fata de octombrie), în transporturi aeriene - 1.824 RON (plus 12 la suta), în domeniul fabricarii produselor din tutun - 1.674 RON (minus 6,9 la suta), în industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari - 1.461 RON (plus doi la suta), în domeniul asigurarilor si caselor de pensii - 1.414 RON (plus 3,1 la suta), industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii - 1.296 RON (plus 7,7 la suta) si în domeniul productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze si apa - 1.242 RON (plus 1,1 la suta). La polul opus, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în sectorul hoteluri si restaurante - 480 RON (plus 7,1 la suta), în prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei) - 485 RON (plus 6,4 la suta), în sectorul tabacirii si finisarii pieilor - 499 RON (plus 3,3 la suta) si în sectorul fabricarii articolelor de îmbracaminte - 506 RON (plus 4,3 la suta). Potrivit INS, câstigul salarial mediu net a crescut în noiembrie în majoritatea activitatilor si a fost determinata în principal de plata primelor si stimulentelor în silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe, industria miniera, comert, hoteluri si restaurante, intermedieri financiare, informatica si cercetare-dezvoltare. De asemenea, cresterile salariale au fost determinate de realizarea unei productii superioare fata de luna precedenta în sectorul fabricarii articolelor de îmbracaminte, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, industria de masini si aparate electrice, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, industria mijloacelor de transport rutier, captarea, tratarea si distributia apei, transporturi terestre, transporturi pe apa, transporturi aeriene, precum si de plata unor drepturi salariale pentru perioadele anterioare în administratia publica. Scaderea câstigului salarial mediu net înregistrata în anumite sectoare de activitate a fost cauzata de acordarea în luna precedenta a primelor si sumelor pentru timpul lucrat suplimentar în sectorul fabricarii produselor din tutun, industria metalurgica, si de acordarea în luna precedenta a primelor din profitul net în activitatea de eliminare a deseurilor si a apelor uzate.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)