ACCES GRATUIT
Romania are un sistem bancar sanatos, apreciaza reprezentanti ai Bancii Mondiale
Sistemul bancar românesc pare sanatos, iar majoritatea bancilor au un risc scazut a apreciat, joi, Shkelqim Cani, country senior advisor în cadrul Programului Convergence al Bancii Mondiale.
Articolul continuă mai jos
Sistemul bancar românesc pare sanatos, iar majoritatea bancilor au un risc scazut a apreciat, joi, Shkelqim Cani, country senior advisor în cadrul Programului Convergence al Bancii Mondiale. Evalurea în urma caruia a fost trasa aceasta concluzie a avut în vedere situatia curenta din sectorul bancar, standardele internationale si gradul de finantare a fondului de garantare. Comunitatea bancara din România este alcatuita în proportie de 94 la suta din banci cu grad scazut de risc, în prezent trei banci se afla sub monitorizare, iar patru sunt catalogate ca fiind riscante, a explicat Cani. Bancile cu grad de risc scazut nu reprezinta o îngrijorare pentru fond. Programul Convergence are în vedere, în prezent, extinderea sectorului financiar în sapte state Sud-Est europene, între care România, Bulgaria si Croatia. Gradul de recuperare a creantelor Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar este de 30,5 la suta, pentru depozitele în lei si de 21,5 la suta, pentru depozitele în dolari, a explicat directorul general al fondului, Alexandru Matei. Pâna în prezent, fondul a facut patru distributii catre creditorii Bancii Române de Scont, în valoare de 11,73 milioane de RON, respectiv o distributie de 0,5 milioane RON catre creditorii Bancii Turco-Române. Fondul este membru al Forumului European al Asiguratorilor de Depozite. Pentru urmatoarea perioada, obiectivele majore ale fondului vor avea în vedere continuarea construirii încrederii populatiei si agentilor economici în economisirea prin banci, precum si orientarea catre termene mai lungi de economisire, adaptarea proiectelor dezvoltate în ultimii zece ani la standarde internationale si echiparea cât mai puternica cu fonduri în vederea schemelor financiare cele mai complicate, a aratat presedintele Consiliului de Administratie al Institutului Bancar Român, Senior Country Advisor al National Bank of Greece, Petru Rares. Shkelqim Cani a participat, joi, la o conferinta de presa despre activitatea fondului de garantare a depozitelor în sistemul în sistemul bancar, organizata de Institutul Bancar Român.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)