De ce vor românii să-și schimbe locul de muncă. Doar o treime sunt nemulțumiți de salariu
Tot mai multe tensiuni pe piața muncii din România. Jumătate dintre angajaţi iau în calcul schimbarea locului de muncă în următorul an. Motivele invocate sunt diverse: de la starea psihică pe care o au când sunt la serviciu până la salariile care nu sunt destul de mari.
Motivele pentru care angajaţii au plecat sau doresc să plece de la actualul loc de muncă sunt diverse. Potrivit studiului, 52% dintre angajaţi spun că nu sunt fericiți și motivați, peste 35% nu se simt apreciați, iar 31,3% sunt nemulțumiți de salariu.
Astfel, 63% dintre salariaţi au în plan să-și schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni și doar 3% sunt deciși să rămână la actualul job pentru o perioadă mai lungă de 3 ani.
Decizie a BNR privind creditele de refinanțate
Banca Națională va stabili noi modalități de calcul a gradului de îndatorare a solicitanților unui credit, urmând ca împrumuturile destinate refinanțării altor credite să nu fie incluse în calculul îndatorării.
Refinanţarea creditelor ar urma să facă excepţie de la măsura de limitare a gradului de îndatorare a populaţiei, a afirmat, sâmbătă, la Sinaia, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres.ro.
"Banca Naţională a României are ca principală sarcină asigurarea stabilităţii sistemului bancar. Deci, ei sunt preocupaţi ca băncile să nu-şi sume riscuri excesive, să nu dea împrumuturi unor persoane care nu pot să ramburseze acele împrumuturi şi în felul acesta să riscăm soliditatea întregului sistem bancar".
Vești proaste de la FMI. Prognoza de creștere a economiei românești, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei româneşti, atât în acest an cât, şi anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creşterii robuste înregistrate în 2017, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională și citat de Agerpres.
Dacă în luna aprilie FMI estima că în 2018, Malta şi România vor înregistra în acest an cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,7% şi, respectiv, 5,1%, în raportul publicat marţi, FMI şi-a revizuit în jos prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară, preconizând că în 2019 România urmează să înregistreze o creştere economică de 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în aprilie.
Comentarii articol (0)