Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriÎmi place mai mult să ofer cadouri decât să le primesc. Și uneori dăruiesc lucruri fără vreun motiv anume, fără să fie Crăciun, Moș Nuștiucare sau ziua de naștere a cuiva. După multe cadouri oferite, am ajuns la concluzia că e mai bine să fii atent la dorințele și nevoile celor din jur atunci când oferi ceva, decât să îți încerci norocul sau să dăruiești ceea ce-ți place ție. Unele lucruri n-ar trebui însă dăruite niciodată. De pildă...
Articolul continuă mai jos
1. Animale. Poate doar dacă ești părinte și-i faci un cadou copilului tău, care știi că-și dorește și are capacitatea să aibă cât de cât grijă de animal; și dacă îl iei în perfectă cunoștință de cauză, asumându-ți costurile, eventualele disconforturi și propria ta dorință de a avea un suflet în plus în casă.
Nu-i de mirare că unele adăposturi de animale își închid porțile în preajma Crăciunului; sunt atâția care, inspirați de un film zaharisit de pe Hallmark, se duc și iau un animal ca să i-l pună în brațe lui iubi în ajun de Crăciun; se gândesc că oricum iubi dă mereu like la pozele cu pisici și cățeluși pufoșei pe Instagram și Facebook, așa că sigur i-ar plăcea unul. Greșit, prietene, greșit.
Cine vrea un animal, și-l ia singur. Îmi cer iertare față de părinții mai sensibili în raport cu următoarea afirmație: cu adoptatul animalului e cam cum e uneori cu copilul pe care ori îl vrei, ori nu-l vrei; dacă ești între și-ntre, e clar unde te afli de fapt. Să iei un animal, să-i oferi adăpost, hrană și afecțiune de Crăciun și Revelion și să-l arunci de Bobotează te face, pur și simplu, mai nevertebrat ca viermele de gălbează.
2. Cărți... cui nu citește de fel. Ca unul dintre cei care îngroașă rândurile subțirele ale românilor care citesc mult (românii sunt, din nou, în coada clasamentului în UE la consumul de carte, totodată fruntași la analfabetism), am dăruit în ultimii zece ani cărți cu nemiluita, aproape tuturor. Greșit. Mulți dintre prietenii mei trec prin perioade atât de aglomerate ale vieții lor, încât au pus cărțile într-un dulap pe care nici nu mai știu că-l au în casă. Alții ar fi preferat bijuterii, creme, lampe cu led ori șosete scumpe cu Batman în schimb.
Nu încerca să-i faci mai intelectuali pe cei din jurul tău și nici să-i faci să iubească scriitura de orice fel. Dac-au ajuns ori trecut deja de 25 de ani, se sperie de librărie și singura hârtie cu care intră zilnic în contact e cea de pe sul, nu cred că-i mai poți convinge să iubească cititul. Pur și simplu, sunt oameni care nu au răbdare să citească nimic sau cărora cititul nu le place și basta!
I-aș încuraja însă din toată inima pe părinți să le vâre sub nas copiilor feluri și feluri de cărți; dacă nu citesc Baltagul și Ion, nu înseamnă că nu le place lectura; e foarte posibil că vor savura altceva, alt gen.
3. Lenjerie intimă. Trebuie să pornesc aici de la o istorioară de acum ceva vreme a unei prietene învățătoare: îmi spunea că, în scurta ei carieră de până atunci, a întâlnit o mămică ce-a reușit s-o șocheze iremediabil; i-a oferit în dar, printre altele, lenjerie intimă, pentru că avea un magazin ce vinde asta sau cam așa ceva; nici nu mai contează, până la urmă, pentru că ridicolul situației nu poate fi atenuat de nicio circumstanță; până la urmă, la insistențele prietenei mele, mămica a înțeles că o dăduse vajnic în bară, cum se spune în popor.
În afară de situația în care împarți intimitatea cu cineva, de ce i-ai face cadou chiloți sau altele asemenea?
Citește mai mult despre editorial
Comentarii articol (3)