Lista aplicanților în cadrul celei de-a doua ediții a programului Start-up Nation a fost publicată astăzi pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, respectiv aici.
“Având în vedere că toate cele 33.514 planuri de afaceri trimise au peste punctajul minim de 50 de puncte, toți aplicanții din lista sunt acceptaţi de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii”, se arată în anunțul publicat pe site-ul de internet al AIPPIMM.
Începând de luni, proiectele care se regăsesc în listă între numerele 1 și 13.005 vor intra în etapa de verificare administrativă şi a eligibilităţii. Restul aplicanților vor rămâne în lista de așteptare, urmând ca, în cazul în care vor exista renunțări, respingeri sau diferențe de sume care să genereze bugetele necesare, să intre în verificări și aplicanții situați în prezent peste numărul 13.005.
Concret, conform procedurii de implementare, în perioada următoarele se vor verifica:
- coerența informațiilor înscrise în planul de afaceri;
- completarea tuturor câmpurilor planului de afaceri;
- eligibilitatea codului CAEN pentru care se solicită finanțare;
- legătura activelor achiziţionate cu fluxul activităţilor care sunt necesare desfăşurării activităţilor descrise în planul de afaceri.
În cazul admiterii planului de afaceri, se va emite Scrisoarea de admitere de principiu la finanţare în limita bugetului, și se transmite automat de către aplicație pe adresa de email completată de solicitant la momentul înregistrării proiectului.
Dacă în urma analizei planului de afaceri se constată neconcordanţe sau informaţiile declarate de solicitant în planul de afaceri nu sunt complete/ corecte/reale/coerente, solicitantul va primi Scrisoare de înştiinţare a respingerii planului de afaceri.
Conform procedurii de implementare, termenul limită de semnare a acordurilor de finanțare este următorul:
- 28 iunie 2019 pentru dosarele admise în buget;
- 15 noiembrie 2019 pentru dosarele admise în afara bugetului și care intră la finanțare în urma eliberării de buget.
Conform informațiilor prezentate de către oficialii MMCA într-o conferință de presă miercuri, la o zi după încheierea depunerii proiectelor, firmele înregistrate aveau următorul număr de angajați asumat ca urmare a implementării proiectelor:
- cinci locuri de muncă sau mai mult: 5.984 firme;
- patru locuri de muncă: 11.018 firme;
- trei locuri de muncă: 11.791 firme;
- două locuri de muncă: 4.681 firme;
- un singur loc de muncă: 40 de firme.