Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriAveți colegi care încă folosesc un calculator de buzunar pentru a realiza diverse rapoarte? Poate o faceți chiar și voi? E frustrant când greșești și trebuie să reiei calculele de la zero. În unele cazuri, nici nu îți dai seama că ai greșit. În astfel de situații, factorul uman e principala sursă de erori.
Articolul continuă mai jos
Fără să ne dăm seama, astfel de obiceiuri ne încarcă activitatea profesională și ne fac să pierdem inutil timpul. Urâm să facem rapoarte pentru că ne ia o zi să le facem și doar cam o oră să le interpretăm pentru a găsi informațiile utile. Ajungem în situații în care nu facem rapoartele suficient de des tocmai pentru că durează prea mult.
Soluția cea mai folosită în astfel de situații este un software de calcul tabelar. Cel mai popular este Microsoft Excel. Deși cursul este aplicat pe Microsoft Excel, majoritatea softurilor de calcul tabelar oferă funcții similare (vezi Google Sheets, Libre Office, Open Office).
Lucrurile pot părea complicate (funcții și formule greu de înțeles), dar vom începe cu noțiunile simple și vom învăța formule și abordări din ce în ce mai complexe.
Să luăm o listă cu câteva zeci de comenzi (vânzătorul, ziua comenzii, valoarea comenzii, județul din care s-a făcut comanda). Cu câteva formule simple putem calcula o serie de indicatori:
Important! Întocmirea unui astfel de raport (pentru prima oară) n-ar trebui să dureze mai mult de 45-60 de minute. Raportul și toți indicatorii săi se pot actualiza ușor (în 5-10 minute) când se introduce o listă nouă sau se completează cea existentă (să zicem comenzile din luna curentă față de comenzile din luna precedentă).
Nu contează dacă lista are 100, 1.000, 10.000 sau 100.000 de intrări, calculele se actualizează automat.
Astfel, se pot actualiza rapoartele chiar și zilnic, putându-se dedica mult mai mult timp pentru analiza datelor. În plus, erorile se pot identifica și corecta mult mai ușor.
La finalul cursului, veți putea întocmi rapoarte mult mai complexe decât cel atașat, dar vom discuta și despre:
Chiar dacă am vorbit până acum despre rapoarte (care țin de activitatea de monitorizare), noțiunile se aplică, la fel de bine, și pentru planificare și estimare.
Citește mai mult despre curs, curs excel, productivitate, cursuri inteligoLa inteligo.ro poți urma online cursuri de productivitate, afaceri, drept, vânzări și multe alte materii, în ritmul ales de tine.
Comentarii articol (0)