Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la constatarea că atunci când te consideri „cel mai bun”, începi să te plafonezi și să încetezi să mai evoluezi pentru că, în fond, cum ai putea ajunge și mai bun decât cel mai bun?! „Din omul plăcut de dinainte, devii inadaptatul în grupul tău de colegi și prieteni. Cercul vicios te trage tot mai jos, într-o spirală ciudată. Dacă ai noroc, te trezești. Dacă nu, nu”. Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu.
Cursul săptămânii
Instrumente practice pentru oamenii de vânzări
Cei mai mulți oameni de vânzări nu sunt făcuți pentru jobul ăsta. Pentru ei, e mult mai complicat decât pentru ceilalți, născuți să fie vânzători. Dar, știi miracolul unde apare? În vânzări, ca și în sport, talentul e doar o mică parte din rezultate. Despre munca din spate vorbim în acest curs...
Ghidul săptămânii
Divorțul în 2019. Ghid practic.
Niciodată nu e plăcut să te gândești la un divorț, dar câteodată este un proces necesar în viața noastră.
Chiar dacă divorțul a ajuns să fie des întâlnit, soții care doresc să divorțeze trebuie să înțeleagă că nu orice divorț se desfășoară în același mod. În concret, există mai multe tipuri de divorț, care implică proceduri diferite și, mai ales, care implică efecte diferite.
Un divorț nu trebuie, neapărat, să fie dificil din punct de vedere administrativ, mai ales dacă soții sunt de acord să își încheie cât mai repede și mai „curat” căsnicia. Dar chiar și așa, este important de știut care sunt pașii pe care ar trebui să îi faci în cazul în care vrei să divorțezi și care sunt procedurile în timpul și după divorț.
Cartea săptămânii
21 Lessons for the 21st Century
O investigație exploratorie și vizionară asupra celor mai urgente probleme de astăzi, pe măsură ce ne mutăm pe teritoriul neocupat al viitorului. Pe măsură ce tehnologia avansează mai repede decât înțelegem, hacking-ul devine o tactică a războiului și lumea se simte mai polarizată ca niciodată, Harari se adresează provocării navigării vieții în fața unei schimbări constante și dezorientante și ridică întrebările importante pe care trebuie să le întrebăm noi înșine pentru a supraviețui.
Podcastul săptămânii
How we need to remake the internet.
La începutul culturii digitale, Jaron Lenier a ajutat la crearea unei viziuni asupra internetului ca fiind un bun comun, unde umanitatea își poate stoca și împărtăși cunoașterea -- dar chiar și pe atunci, această viziune a fost umbrită de alternativa sa „întunecată”: dispozitive digitale care ne controlează viețile, ne monitorizează datele și ne hrănesc stimulii (sună cunoscut?). În acest discurs vizionar, Lanier vorbește despre „greșeala tragică și uimitor de stupidă făcută la nivel global” -- greșeală pe care companii precum Google și Facebook au folosit-o drept fundația culturii digitale -- și asupra modului în care o putem repara. „Nu putem avea o societate în care, dacă doi oameni doresc să comunice, singura variantă pe care o pot folosi este finanțată de o terță persoană care dorește doar să îi manipuleze pe acei oameni”, spune el.
Lumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (0)