Este vorba de prioritatea de investiție 2.2 a Programului Operațional Regional 2014-2020, conform unui comunicat de presă al platformei InfoRegio.ro. Înscrierile pot fi făcute, cu ajutorul aplicației online MySMIS, începând de azi și până pe 24 martie 2020. Adică exact trei luni de zile.
Solicitările de finanțare nerambursabilă, cu o valoare între 200.000 și un milion de euro, pot fi depuse de către IMM-urile din regiunile de dezvoltare vest și nord-est. Concret, este vorba de microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din mediul urban și de întreprinderile mijlocii din mediul rural.
Conform sursei citate, investițiile eligibile pentru cofinanțare includ:
- investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție sau servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online;
- investiții finanțabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare sau recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).
Legislația în vigoare prevede că IMM-urile se clasifică în funcție de numărul mediu anual de salariați și în funcție de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le dețin.
Astfel, programul va putea fi accesat de microîntreprinderi, adică firmele care au până la nouă salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la două milioane euro, echivalent în lei.
Întreprinderile mici sunt cele care au între zece și 49 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la zece milioane euro, echivalent în lei. Iar întreprinderile mijlocii sunt cele care au între 50 și 249 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
Regiunea de dezvoltare de vest include județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar cea de nord-est include județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.
Informații mai multe despre accesarea programului pot fi găsite aici.
Comentarii articol (0)