Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriNi se servește des, mai ales în mass-media de business, ideea că X are succes. Nimic despre performanța lui X, ca și cum se subînțelege. În realitate, la cum văd eu lucrurile, succesul și performanța sunt două chestii diferite. Performanța e dată de atingerea unor ținte de afaceri (sau de alt fel), ținte care sunt, în mare, similare pentru toată lumea. Cu alte cuvinte, performanță e să vinzi de X lei, să ții oamenii lângă tine, zeci de ani, în procent de 99% etc.
Articolul continuă mai jos
Și dacă ești praf în 99% din zonele profesionale în care activezi, dacă ai măcar acel 1% în care ești bun, te poți lăuda cu performanța ta. De aia avem membri ai aceleași profesii care sunt cei mai buni, cu sutele, deși e evident ca logica plânge la ideea asta.
Succesul, pe de altă parte, ține mai degrabă de recunoaștere din partea celorlalți. Poți fi cel mai performant din lume, dacă nu există alți oameni care să îți recunoască performanțele, nu ai succes. Privit asa, succesul e, de fapt, o consecință a discuțiilor publice despre performanțele cuiva. E social.
Ce e cu adevărat aiurea e că poate exista succes fără performanță. Oameni de succes care n-au facut ceva palpabil în viața lor.
E misiune imposibilă să încerci să-ți educi copiii să diferențieze succesul adevărat de petarde și aparențe.
Nu crezi?
***
Săptămâna viitoare vom reveni cu subiecte noi de dezbătut. Până atunci, te așteptăm cu comentarii la subiectul de azi :) Între timp, ți-am pregătit și o listă cu recomandări de învățat | citit | ascultat.
Citește mai mult despre lumea inteligo, cursuri inteligo, dezbaterea saptamaniiLumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (3)