Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că nu contează absolut deloc dacă ai idei „geniale”, atâta vreme cât nu vrei sau nu știi să le pui în practică: „Dacă ai resursele să pui în execuție o idee, atunci nu discuți despre asta, te apuci să o faci. Dacă nu, atunci oricum e complicat să-ți dai seama ce se va întâmpla peste câțiva ani. E foarte probabil ca o grămadă de oameni să fi pus deja ideea în practică.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Discuție practică online, în direct: Angajarea străinilor. Documente necesare pentru obținerea avizului de angajare și proceduri de urmat
Globalizarea aduce după sine oportunități pentru toate categoriile de oameni, în special pentru salariați. Dar pentru a angaja un străin în România, e nevoie de multe documente și de mult timp petrecut la întocmirea dosarelor. La acest seminar vei putea afla atât de ce documente ai nevoie pentru a angaja pe cineva din străinătate, cât și care sunt pașii necesari pentru o astfel de angajare, iar accesul direct la aceste informații va face procesul de angajare mult mai rapid. Seminarul conține prezentarea cu documente și proceduri de urmat pentru fiecare pas, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu lectorul specializat în relațiile de muncă, securitate și sănătate în muncă, drept administrativ și migrația forței de muncă. Înscrie-te și participă miercurea aceasta! :)
Ghidul săptămânii
Angajati și salarizare în 2020: De ce trebuie să ții cont anul acesta
Angajatorii care vor să încadreze în muncă în 2020 persoane fizice trebuie să fie atenți la o serie întreagă de obligații legale, dacă vor să evite amenzile ce pot fi aplicate, în urma controalelor, de către inspectorii muncii. În acest sens, specialiștii de la avocatnet.ro ți-au pregătit un ghid al angajării care conține cele mai importante aspecte de luat în seamă înainte și după încheierea contractelor individuale de muncă în anul 2020. Ghidul conține informații utile pentru orice angajator despre contractele de muncă, salarizarea minimă, obligațiile de raportare către agențiile de muncă și multe alte subiecte de care este necesar să ții cont anul acesta.
Cartea săptămânii
Fata din tren
Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat pe cei doi „Jess şi Jason", iar viaţa lor i se pare perfectă. Până când, într-o zi, vede ceva ce o şochează. Totul se schimbă, iar Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.
Podcastul săptămânii
The power of vulnerability
Brené Brown studiază conexiunile umane -- abilitatea noastră de a empatiza, de a aparține, de a iubi. Într-un discurs amuzant și pătrunzător, ne împărtășește o revelație prodfundă produsă în urma cercetărilor sale, una care a trimis-o pe Brown într-o misiune personală de a se cunoaște pe sine și, în același timp, de a înțelege umanitatea.
Comentarii articol (0)