Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriConstatarea zilei e că zilele acestea, prin avalanșa de legi apărute în umbra coronavirus, suntem în situația de-a alege: îmi permit, financiar și ca reputație, să încalc legea x sau legea y? Când două reglementări se bat cap în cap și te obligă să faci lucruri aparent ilegale, orice ai alege, viața devine mai interesantă. E cazul, spre exemplu, al "termometrizării" (ce termen) recomandate de MAI și DSP, dar care nu pare a fi inclusă ca obligație legală în legea trecută prin Parlament.
Articolul continuă mai jos
Și, uite așa, angajatorii sunt puși în fața unei alegeri simple: iau temperatura oamenilor la intrarea în sediu și respectă recomandarile DSP, MAI etc. sau se uită, mai degrabă, spre legislația privind protecția datelor, unde o astfel de acțiune e, foarte probabil, prelucrare excesivă de date. Ce își asumă, amenzile pe covid ori pe GDPR?
Cum autoritățile nu emit o părere pe tema asta, angajatorii o vor emite ei, pe riscul și banii lor.
Și e doar un exemplu. După înțelegerea mea, vorbim despre zeci de astfel de situații ce planează asupra companiilor. Situații pe care nu trebuie să ne așteptăm că le va rezolva Parlamentul sau vreo autoritate, pentru că ei sunt la fel de amorțiți ca vremurile.
Trebuie să ne descurcăm singuri și să alegem. Amenda aia sau amenda cealaltă.
Nu crezi?
***
Săptămâna viitoare vom reveni cu subiecte noi de dezbătut. Până atunci, te așteptăm cu comentarii la subiectul de azi :) Între timp, ți-am pregătit și o listă cu recomandări de învățat | citit | ascultat.
Citește mai mult despre lumea inteligo, cursuri inteligo, dezbaterea saptamaniiLumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Comentarii articol (2)